Spisak stvari koje su zabranjene za vreme Mundijala: Bizarni predmeti koje ne smeju da se unesu na stadione u Rusiji (FOTO)

Ako ste rešili da na skejtbordu i obučeni u korset, dok u jednoj ruci držite kriglu piva a u drugoj psa na povocu, pokušate da uđete na neki od stadiona na Mundijalu, to vam neće biti dozvoljeno

  • 1

FIFA je objavila spisak predmeta koje je zabranjeno uneti na stadion tokom Svetskog prvenstva u fudbalu u Rusiji. Pored stvari kao što su noževi, pištolji i eksplozivne naprave, na listi su se našla i neki bizarni predmeti, među kojima su korset, životinje i skejtbord.

Ostalo je manje od mesec dana do početka Svetskog prvenstva u fudbalu u Rusiji. Dok ceo svet nestrpljivo čeka da uživa u kvalitetnim utakmicama i navija za svoj tim, FIFA je objavila spisak stvari koje je zabranjeno uneti na stadione za vreme Mundijala.

Fudbalska organizacija je kodeks ponašanja objavila na 11 stranica i do detalja opisala šta je dozvoljeno a šta ne, čak su naveli i obim kesice koje navijači mogu da unesu u arenu, piše Metro.

Dok je za sve reprezentacije na SP u Rusiji cilj podizanje trofeja, jedna zemlja sanja o nagradi koja je vrednija od svega (FOTO) (VIDEO)

Na stadion ne smete da povedete životinje ili da unesete skejtbord Foto: Tanjug/AP

Pištolji, noževi, granate, eksplozivi i kiselina se nalaze na spisku zabranjenih stvari, što je i logično. Međutim, FIFA je navela i neke predmete koji verovatno velikoj većini ljudi ne bi nikada pali na pamet.

Tako se na zabranjenoj listi nalaze životinje, štapovi za selfi, skejtbordi, pivo, hrana, sprejevi u konzervi i kišobrani.

Obezbeđenje će pretražiti sve navijače uz pomoć skenera, rendgen aparata i ostalih tehnika. Međutim, za razliku od aerodroma, cipele i kaiševi neće biti uklonjeni.

Na spisku zabranjenih stvari nalaze se još prsluci otporni na metke, predmeti za zaštitu tela koji se koriste u borilaškim veštinama ili ekstremnim sportovima, kao i korseti (osim ako ih nije prepisao lekar).

Piće ne smete da ponesete na utakmicu Foto-ilustracija: 1 Fine Cookie / Foter / Creative Commons Attribution-NoDerivs 2.0 Generic (CC BY-ND 2.0)

Ako navijači na stadion ponesu piće i hranu, oni će im na ulazu biti konfiskovani, jer FIFA dozvoljava samo da se konzumiraju napici zvaničnih partnera za vreme utakmica.

Ruski bloger Danil Timin ima par saveta za fanove koji su zabrinuti da će njihove stvari biti konfiskovane pre nego što uđu na stadion.

- U redu je da ponesete torbu na Svetsko prvenstvo. Možete da ponesete torbicu ili ruksak na stadion, ali ako imate nešto veće od toga, savetujem vam da ne iskušavate sreću - rekao je Timin.

On je dodao kako to nije vredno rizika da propustite utakmicu.

I njima je zabranjen ulazak na stadion Foto: Pixabay.com

- Ukoliko ste u mogućnosti, ostavite negde stvari pre nego što krenete na utakmicu - savetovao je on.

Timin je rekao da je najbolje da stvari ostavite na železničkoj stanici pre utakmice ukoliko dolazite iz drugog grada.

Stadioni će biti otvoreni tri sata pre početka utamica, tako da će navijači imati dovoljno vremena da skladište stvari koje su zabranjene.

VIDEO: Intervju, Ćiro Blažević: Srbija će nas sve obradovati na Mundijalu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Specnaz

    23. maj 2018 | 04:34

    Posebno treba obezbedjenje da obrati paznju na specijalne james bond naprave.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA