Tramp ne želi zaštićene telefone: Koristi dva ajfona, jedan mu služi samo za Tviter

Tramp koristi najmanje dva "ajfona", jedan za pozive i drugi sa aplikacijom za Tviter i masom novinskih sajtova

  • 0

Predsednik SAD Donald Tramp koristi mobilne telefone u vlasništvu Bele kuće, koji nisu opremljeni savremenom zaštitom, što je promena prakse njegovih prethodnika i izlaže ga rizicima hakovanja i prisluškivanja, objavio je politico.com pozivajući se na dva neimenovana visoka zvaničnika Trampove administracije.

Navodi se da je aktuelni šef Bele kuće, iako su ga saradnici ubeđivali da treba jednom mesečno da promeni telefon koji koristi za pisanje poruka na Tviteru, odbio to govoreći im da je to "isuviše nezgodno".

Melanija se vratila u Belu kuću posle operacije: Tramp je stalno posećivao dok je bila u bolnici

Prema tvrdnjama ovih zvaničnika, Tramp koristi najmanje dva "ajfona", jedan za pozive i drugi sa aplikacijom za Tviter i masom novinskih sajtova. Oba telefona izdali su stručnjaci za informacione tehnologije Bele kuće i Agencija za komunikacije Bele kuće, u kojoj radi veliki broj vojnog osoblja zaduženog za nadgledanje telekomunikacija.

Navodi se da je Trampov prethodnik Barak Obama svakih 30 dana predavao telefone koje mu je izdala Bela kuća na proveru stručnjacima kako bi proverili da nisu hakovani ili prisluškivani.

Uz to, mobilni telefon koji Tramp koristi za pozive ima kameru i mikrofon, za razliku od onih koje je koristio Obama, što nosi rizik da hakeri mogu da mu pristupe. Navodi se da je GPS isključen na Trampovim uređajima.

VIDEO: Porno glumica Stormi Danijels: Spavala sam sa Donaldom Trampom

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA