Majk Pompeo poručio: SAD i dalje rade na sastanku sa Severnom Korejom, oni mogu samo da profitiraju od američkih investicija

Američki državni sekretar rekao je da bi Severna Koreja mogla da profitira od američkih investicija i tehnologije, ako sprovede denuklearizaciju

  • 1

SAD i dalje rade na tome da se istorijski samit sa Severnom Korejom održi 12. juna, izjavio je američki državni sekretar Majk Pompeo.

Obraćajući se posle sastanka američkog predsednika Donalda Trampa i lidera Južne Koreje Mun Džae-ina, Pompeo je novinarima rekao da bi Trampov sastanak sa liderom Severne Koreje Kim Džong-unom u Singapuru mogao da bude odložen.

Tramp se sprema da otkaže sastanak sa Kim Džong Unom: Do istorijskog susreta, ipak, neće doći?

Pompeo je dodao da Stejt department i Bela kuća i dalje rade na tome da obezbede da su "potpuno spremni" za samit, sa istim ciljevima - denuklearizacije Severne Koreje i stvaranja uslova da ona ne predstavlja više pretnju po svet.

Američki državni sekretar rekao je da bi Severna Koreja mogla da profitira od američkih investicija i tehnologije, ako sprovede denuklearizaciju, preneo je AP.

Još uvek nije izvesno da li će doći do susreta Trampa i Kima Foto: Tanjug/AP

Tramp je prethodno rekao da 12. jun možda neće biti pogodan za njegov sastanak sa severnokorejskim liderom.

Predsednik SAD je to izjavio tokom susreta sa predsednikom Južne Koreje Mun Džae-inom u Beloj kući, sa kojim se konsultuje u vezi sa planiranim junskim sastankom koji bi trebalo da ima sa Kimom u Singapuru.

Tramp i Mun se konsultuju u trenutku kada je došlo do novog zaoštravanja odnosa između Seula i Pjongjanga, zbog vojnih vežbi koje SAD održavaju sa Južnom Korejom.

Severna Koreja je ranije zbog tih vojnih vežbi odustala od sastanka sa Južnom Korejom, a zapretila je i da će otkazati planirani sastanak Trampa i Kima u Singapuru.

VIDEO: Istorijski sastanak lidera Severne i Južne Koreje

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rora

    23. maj 2018 | 09:11

    Ne znam ko je jos profitirao od americkih investicija😂

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA