Panika u Drezdenu, pronađena bomba teška 250 kilograma: Evakuisano 9.000 Nemaca (FOTO)

Opasnost od detonacije je veća od očekivane

  • 0

Bomba iz Drugog Svetskog rata pronađena je danas u istočnom delu Nemačke, tačnije u Drezdenu u delu grada - Lobtau. Kako je saopšteno na tviter nalogu Policije Saksonije, bomba je pronađena na jednom od gradilišta tokom građevinskih radova, teška je 250 kilograma i njeno deaktiviranje je odmah započeto.

Američki turista izveo nacistički pozdrav u centru Drezdena: Reakcija prolaznika je bila brutalna

Kako je Telegraf na licu mesta saznao, u pitanju je vazdušna bomba britanskog porekla, a opasnost od detonacije je veća od očekivane. Stanovnici ovog dela Drezdena evakuisani zbog toga su još jutros iz svojih domova.

Foto: Telegraf

Oko 9.000 ljudi moralo je tokom dana da napusti svoje stanove i kuće zbog moguće opasnosti, smešteni su u halu "Messe", većinom starije stanovništvo jer je u tom delu grada i dom za stare, vrtići i škole.

Policija Saksonije je zbog mera sigurnosti angažovala oko 700 policajaca koji se nalaze po celom gradu. Svi prilazi Lobtau su zatvoreni, saobraćaj prema ovom delu grada je u prekidu i linije su preusmerene ka obilaznicama. Letovi na Drezdenskom aerodromu su takođe u prekidu, saopštavaju vlasti Saksonije.

Foto: Telegraf

U toku je izgradnja betonskog zaštitnog zida oko lokacije gde je pronađena bomba. Ni nakon 70 godina posle završetka rata i bombardovanja Drezdena , lokacije na kojima su padale bombe još uvek nisu tačno pronađene.

(D.Ivanić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA