Bivši šef Mosada otkrio da je Netanijahu planirao napad na Iran 2011. godine: Izdao naredbu da se spremi vojska u roku od 15 dana (FOTO)

Netanijahuov kabinet za sada nije komentarisao ove tvrdnje

  • 5

Izraelski premijer Benjamin Netanijahu izdao je 2011. godine naredbu vojsci da se u roku od 15 dana spremi za napad na Iran, izjavio je bivši šef Mosada Tamir Pardo.

Pardo, koji je bio šef izraelske obaveštajne agencije od 2011. do 2016. godine, rekao je to izraelskoj televiziji Kešet, navodeći da naredba nije data "zbog vežbe", prenosi AP.

- Kada vam on kaže da započnete proces, znate da se on ne sprema za igru sa vama. Te stvari imaju ogroman značaj - rekao je Pardo.

Umetnici koji su odustali od nastupa u Izraelu zbog Palestinaca i oni koji nisu: Na red došla Šakira, na udaru su bili Fejtles, Nik Kejv i Madona (FOTO)

Izraelska vojska je ranije napala iranske pozicije u Siriji Foto: Tanjug/AP

Netanijahuov kabinet za sada nije komentarisao Pardove tvrdnje.

Netanijahu je juče izjavio da Izrael neće dozvoliti Iranu da se naoružava nuklearnim oružjem.

Pardove tvrdnje dolaze u vreme kada Izrael i Iran vode rat u senci u Siriji koji je nakratko zapretio da preraste u pun sukob ovog meseca, kada je izraelska vojska napala iranske pozicije u Siriji, i ubila iranske borce nakon navodne iranske raketne vatre usmerene na deo strateške Golanske visoravni.

VIDEO: Sukobi u pojasu Gaze sve suroviji

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Karabaja

    31. maj 2018 | 16:30

    Daleko od toga da su Arapi cvećke ali najveće zlo i najproblematičnija država na Bliskome istoku je Izrael. I kako ovaj izraelski firer misli da napadne Iran? Je li tako što će usput napasti i pregaziti Siriju, Irak i druge države i narode?

  • 1234

    31. maj 2018 | 14:14

    Izrael samo probleme pravi od svoga novovremenskoga postanka. cak i onda kada drugi izazovu probleme oni jos doliju ulje na vatru. neverovatno je koliko je Izrael kao država militantan i agresivan iako je to naime država jevrejskoga naroda a koji je pretrpio holokaust.

  • JaTiOn

    31. maj 2018 | 14:41

    Izrael ima atomsku bombu i zašto bi ostali trebali imati?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA