Silovanje je samo loš seks, napasnike ne treba u zatvor! Svi nasrnuli na ženu koja je ovo izgovorila, a niko ne zna da je i sama preživela pakao (VIDEO)

Umesto zatvorske kazne, Džermejn Grir navodi da bi bolje bilo da većina napasnika ima istetovirano slovo "S" (silovatelj) na obrazu

  • 1

Australijska književnica i feministkinja Džermejn Grir (79) izazvala je zgražavanje svojom tvrdnjom da je silovanje "samo loš seks" i da silovatelji ne treba da budu zatvoreni, piše nytimes.com.

Smrt je bila spas, a ni ona me nije htela: Božica je preživela 322 dana pakla. Život su joj spasili musliman i Hrvatica (FOTO)

Umesto zatvorske kazne, Grir navodi da bi bolje bilo da većina napasnika ima istetovirano slovo "S" (silovatelj) na obrazu.

Grirova je odbacila tvrdnju da silovanje može da vodi do post-traumatskog poremećaja i navela da je u pitanju samo "loš seks".

Džermejn Grir: Plesali smo i završili u bašti, Foto: Profimedia/Alamy

- Na silovanje treba gledati kao na lenj, nepažljiv i bezosećajan akt. Svaki put kada se muž "popne" na svoju iscrpljenu ženu i insistira na tome da uživa u svojim bračnim pravima, on je siluje. I to nikada neće završiti na sudu. Umesto što razmišljamo o silovanju kao spaktakularno nasilnom zločinu - a neka jesu takva - treba da mislimo o tome kao seksu bez pristanka, zapravo, kao o lošem seksu. Seksu u kom nema komunkacije, nema nežnosti, ni pomena ljubavi.

Kada su je upitali o odgovarajućoj kazni za muškarce koji počine silovanje, Džermejn Grir je rekla:

- Za mene bi bilo dovoljno i 200 sati društveno-korisnog rada.

NIJE PRIJAVILA KADA JE SILOVANA

Možda bi sve ovo što je ispričala delovalo kao šok i bilo razlog za nevericu da Džermejn Grir nije priznala da je i sama bila silovana, ali da to nikada nije prijavila. Jer je mislila, kako je rekla, da će biti diskreditovana.

Grir: U to vreme me ne bi čak ni pregledali da uzmu uzorak DNK, Foto: Tanjug/Tanja Valič

PRISTALA SAM NA "ŠETNJU", A HTELA SA DA VRIŠTIM

- Išla sam na zabavu u predgrađe, plesala sam sa tim čovekom, otišli smo na cigaretu, izašli na neka vrata i završili u bašti, s druge strane kuće. Predložio je da odemo u šetnju, pomislila sam da je previše rano da počnem da vrištim, pa sam pristala na "šetnju". Završilo se tako što me je gurnuo u automobil i desilo se šta se desilo - ispričala je Grirova za Channel 4 News. - U to vreme me ne bi čak ni pregledali da uzmu uzorak DNK. Danas, moraš da predaš i mobilni telefon, gubiš svu privatnost kao žrtva silovanja, jer postaneš dokazni materijal.

Kako je objasnila, ona se ne zalaže za to da se slučajevi silovanja ne procesuiraju na sudu, već smatra da je bolje da se pokrenu građanske parnice. Ali, budite svesni, smatra ona, da možete da izgubite.

- Kada sam razmišljala o svom slučaju, nisam htela da moja priča bude "ona je silovana". To nije moja priča. Bila sam na pogrešnom mestu, kao da me je udario autobus. Ali, žao mi je, s jedne strane, što ga nisam prijavila, jer bi možda bio zaustavljen, jer je uradio to ponovo - priseća se Džermejn Grir.

Pogledajte video, od 18:19 ona priča o svom iskustvu:

VIDEO: Nad Ivaninim ubicom izvršena je POSLEDNJA SMRTNA KAZNA

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA