Već treći dan besni vatrena stihija u Černobilju: Glavni požar zabeležen blizu skladišta za iskorišćeno nuklearno gorivo (VIDEO)

Požar je izbio pre dva dana kada se zapalila suva trava, a koji je potom zahvatio šumu u oblasti Černobilja

  • 1

Vatrogasci pokušavaju da ugase požar koji besni već treći dan u oblasti Černobilja, na povrsini od oko 1,5 hektara, saopštila je ukrajinska državna služba za vanredne situacije.

- Nivo radijacije u Kijevu, Černobilju i industrijskim lokalitetima nuklearne stanice Černobilj su i dalje u bezbednim granicama - navodi se u saopštenju te službe, prenosi Tas s.

Požar je izbio pre dva dana kada se zapalila suva trava, a koji je potom zahvatio šumu u oblasti Černobilja.

7 godina od nuklearne katastrofe u Fukušimi, najveće posle Černobilja: 50.000 ljudi moralo da napusti domove (FOTO) (VIDEO)

Ranije je pres služba ukrajinske Agencije za Černobilj saopštila da je kontrolni sistem za radijaciju stavljen u mod za vanredne situacije.

Do sada je požar spržio oko 10 do 15 hektara, a kako se navodi, glavni požar je zabeležen blizu skladišta za iskorišćeno nuklearno gorivo.

Agencija je potvrdila da u Kijevu nema širenja proizvoda sagorevanja, a da su nivoi zračenja u Černobilju i ukrajinskoj prestolnici u bezbednim granicama.

VIDEO: Zapalio se kamion na autoputu

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA