Snimci iz SAD koji su šokirali svet: Deca migranata odvojena od roditelja plaču u žičanim kavezima (FOTO) (VIDEO)

Svet potresen nasilnim odvajanjem dece od roditelja migranata

  • 4

Na društvenim mrežama pojavili su se snimci na kojima se vide deca zatvorena u žičanim kavezima u jednom od kampova na granici SAD i Meksika, u kojima pogranični agenti drže mališane razdvojene od roditelja, ilegalnih migranata. Pored njih, objavljen je i audio zapis na kojem se čuje plač dece između četiri i deset godina.

Amerika je poslednjih dana u centru pažnje zbog politike "nulte tolerancije", zbog koje se deca prisilno razdvajaju od roditelja migranata. Naime, u cilju sprečavanja ilegalne imigracije u razdoblju od šest nedelja tokom aprila i maja 2000 dece razdvojeno je od svojih roditelja.

Devojčica (2) postala SIMBOL OČAJA zbog Trampove politike razdvajanja dece migranata od svojih roditelja (FOTO)

Američki istraživački medij "ProPublica" objavio je audio snimke na kojima se čuje plač. Deca migranata kroz suze dozivaju mamu i tatu u ovom osmominutnom zapisu.

Deca, za koju se veruje da imaju između četiri i deset godina, plaču jer su njihovi roditelji zatočeni negde drugde nakon prelaska američko-meksičke granice.

- Imamo pravi orkestar ovde, nedostaje nam još samo dirigent - rekao je muški glas na snimku, za koji se veruje da je agent američke granične patrole.

Na snimku se zatim čuje glas šestogodišnje devojčice iz El Salvadora, koja moli zvaničnika konzulata da joj dozvoli da pozove tetku.

Spavanje na podovima Foto: Tanjug/AP

Ona ponavlja broj telefona i govori kroz suze kako joj je mama rekla "da će otići sa tetkom a da će ona doći po nju čim bude mogla".

Medij je uspeo da dođe u kontakt sa tetkom devojčice, koja je zatražila azil u SAD. Ona im je rekla kako je porodica platila 7.000 dolara vodiču da ih prošverca u Meksiko a onda u SAD.

Dodala je kako je poziv koji je dobila od devojčice učinio da se oseća nemoćnom.

Foto: Tanjug/AP

- Zamislite da vas pozove šestogodišnja rođaka. Plakala je i molila me da dođem po nju. Rekla je kako će biti dobra, samo da je izbavim odatle. "Potpuno sam sama", rekla mi je ona - ispričala je tetka devojčice koja je na granici razdvojena od roditelja.

Na društvenim mrežama proširili su se i snimci dece zatvorene u žičanim kavezima u velikom pograničnom centru u teksaškom mestu Mekalen.

Snimci uplakane i zatvorene dece brzo su se proširili društvenim mrežama i izazvali burne reakcije onih koji smatraju da ova politika nije humana.

Protiv nje su se pobunile i supruga američkog predsednika Melanija Tramp, kako i Laura Buš, supruga bivšeg američkog predsednika Džordža V. Buša.

Među njima je i republikanski senator i američki ratni heroj Džon Mekejn, koji je na Tviteru napisao kako je praksa razdvajanja porodice "uvreda za pristojnost američkog naroda i protivna principima i vrednostima na kojima je izgrađena američka nacija".

TRAMP: SAD NEĆE POSTATI KAMP ZA MIGRANTE

Predsednik SAD Donald Tramp izjavio je u ponedeljak da SAD neće postati "migrantski kamp".

- SAD neće postati migrantski kamp. I neće biti objekat za boravak izbeglica, neće - rekao je Tramp na sastanku u Beloj kući.

Tramp je za ovu situaciju okrivio demokrate Foto: Tanjug/AP

On je optužio demokrate zato što ne žele da pregovaraju sa republikancima o imigracionom zakonodavstvu.

Osvrćući se na kritike jer se razdvajaju deca o roditelja migranata, Tramp je rekao: "Kažem da je to i te kako krivica demokrata".

On je dodao da zemlja bez granica uopšte nije ni zemlja.

Pogledajte video:

VIDEO: Našao je malog migranta na ulici i od njega napravio NBA zvezdu

(Telegraf.rs/A.M.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • X

    19. jun 2018 | 14:10

    Divna zemlja ta Amerika..-zlo ovog sveta

  • Ečeverija,brat od strica MOMOV!

    19. jun 2018 | 14:38

    Očekujem osudu od strane međunarodne zajednice , UN, Bijelih Šljemova i Reakciju Francuske i V.Britanije uz prijetnju-BOMBARDOVANJEM:))

  • Jeca

    19. jun 2018 | 13:49

    Strasno

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA