Supruga izraelskog premijera Netanijahua optužena za proneveru državnih sredstava

Izraelska policija ranije je predložila da se podigne optužnica protiv Benjamina Netanijahua u dva odvojena slučaja korupcije, dok je on negirao da je bilo šta pogrešno uradio odbacivši optužbe kao "medijski lov na veštice"

  • 2

Supruga izraelskog premijera Benjamina Netanijahua, Sara, optužena je danas za proneveru državnih sredstava, saopštilo je izraelsko Ministarstvo pravde.

Sara Netanijahu osumnjičena je za zloupotrebu oko 100.000 dolara iz zvaničnih fondova za usluge keteringa u rezidenciji premijera u Jerusalimu, navodi se u saopštenju.

>>> Izraelska policija ponovo ispituje Netanijahua zbog korupcije: Predloženo je i podizanje optužnice

Izraelska policija predložila je da se podigne optužnica protiv Netanijahua u dva odvojena slučaja korupcije - Foto: Tanjug / AP

Izraelska policija ranije je predložila da se podigne optužnica protiv Benjamina Netanijahua u dva odvojena slučaja korupcije, dok je on negirao da je bilo šta pogrešno uradio odbacivši optužbe kao "medijski lov na veštice".

Premijera Netanijahua policija je 12. juna ispitala u vezi sa slučajem kupovine nemačkih podmornica vrednih dve milijarde dolara, a to je, kako su tada saopštili njegovi najbliži saradnici, bilo prvi put da je Netanijahu ispitan u ovom slučaju.

Očekivalo se da će Netanijahu tog dana biti ispitan i u slučaju o gigantu za telekomunikacije "Bezeku", međutim, policija je saopštila da on nije ispitan u vezi s tim slučajem.

VIDEO: Sukobi u pojasu Gaze sve suroviji

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA