Horor na letovanju: Devojčica (3) doživela moždani udar na svom prvom putovanju, sada ponovo uči da priča i hoda

Mislili smo da se radi o dehidraciji, a onda su nam rekli šta se zapravo dogodilo, pričaju roditelji

  • 1

Trogodišnja devojčica Holi Alkok iz Staforda bori se za život nakon što je doživela moždani udar na porodičnom letovanju u Portugalu.

Ona je zajedno s majkom, ocem i mlađim bratom prvi put otišla na letovanje, ali to prvo putovanje kritično je završeno samo tri dana nakon što su došli - doživela je moždani udar i prebačena je u bolnicu u Lisabon. U komi je već pet dana, te je i dalje u ozbiljnom stanju.

Holi i dalje ne može da sedi, stoji ili priča, ali njeni roditelji kažu da joj stanje ipak ide na bolje. Njen otac Mark (37) izjavio je kako je to "najgora noćna mora svakog roditelja".

- Moramo da je naučimo sve ispočetka, od govora do pokreta. Holi nas sad ipak može čuti i osetiti, a čak se i smeje na neke naše šale što je odličan znak. Noge joj se oporavljaju, a i ruke je držala duže nego dan ranije - rekao je on, prenosi hrvatski "24 sata".

- I dalje ne može da sedi ili jede normalno. Idemo malim koracima, dug je proces oporavka. No, ona je zabavna, vrckava, samouverena devojčica koja voli da pleše i peva. Uvek je bila posebnog karaktera, a sad je kao bespomoćno novorođenče i tako je to tužno videti. Ovo je naša najgora noćna mora, po 14 sati smo u bolnici - objasnio je Mark.

Devojčica je ceo dan bila u komi, Foto - Ilsutracija: Pixabay

Devojčici je pre putovanja dijagnostikovana upala krajnika, no uz prepisane antibiotike je brzo ozdravila. Štaviše, roditelji su je i na odmoru odveli kod doktora jer je bila "previše pospana", no tamo su im rekli da je dobro i da može biti na odmoru. Ipak, tri dana kasnije izgubila je svest i završila u bolnici.

- Našeg sina od 18 meseci, Džejkoba, smo ostavili kod mojih roditelja kod kojih smo bili na letovanju, a mi smo krenuli u bolnicu za Holi. Bilo je užasno, osam ili devet doktora stajalo je u njenoj maloj sobi. Mislili smo da se radi o dehidraciji, ali kroz par minuta su nam rekli šta se zapravo dogodilo. Holi je imala trombozu koja je došla do njenog mozga - ispričao je Mark, piše "24 sata".

Holi se dan posle nije ni probudila. Doktori su je odveli na ispitivanja koja su pokazala da je imala moždani udar prethodne večeri. Zbog ozbiljnog stanja prebačena je u Lisabon. Roditelji nisu s njom smeli u helikopter, pa su vozili 257 kilometara kako bi bili uz svoju ćerku.

- Bila je u dubokoj komi, no kako su išli dani počela je da otvara oči, no nije bila svesna - objasnio je njen otac Mark.

Zbog cele situacije, roditelji su odlučili da naprave kampanju za prikupljanje novca na stranici "DžastGiving" (JustGiving). S obzirom na to da ne znaju kako će ići oporavak njihove trogodišnje ćerke, nisu sigurni koliko će ih terapije koštati.

(Telegraf.rs/24 sata)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kosovka

    23. jun 2018 | 14:14

    oop lutkice mala . Ozdravi i trči ponovo.bog te čuvao tebe i tvoju porodicu.Ustajj andjelcicu. ...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA