≫ 

Tramp produžio sankcije Severnoj Koreji za još godinu dana

Sankcije Severnoj Koreji, koje su na snazi od 2008, obnavljaju se izvršnom uredbom

  • 1

Američki predsednik Donald Trump produžio je sankcije Severnoj Koreji za još godinu dana, navodeći da nuklearno oruže te zemlje i dalje predstavlja "vanrednu pretnju", a to je učinio samo deset dana pošto je rekao da iz Pjongjanga više nema opasnosti, javio je AP.

U uredbi Trampa se navodi da postojanje i opasnost širenja fisionog materijala upotrebljivog za oružje na Korejskom poluostrvu, te postupci i politika vlade Severne Koreje i dalje predstavljaju vanrednu pretnju nacionalnoj bezbednosti, spoljnoj politici, ekonomiji Sjedinjenih Država.

Donald Tramp: Uvešćemo porez od 20 odsto na vozila iz EU

Sankcije Severnoj Koreji, koje su na snazi od 2008, obnavljaju se izvršnom uredbom.

Nakon sastanka sa severnokorejskim liderom Kim Džong unom u Singapuru 12. juna, Tramp je rekao da će sankcije biti ukinute tek kada Pjongjang ostvari napredak u denuklearizaciji.

Međutim, dan nakon sastanka s Kimom, 13. juna, Tramp je na Tvitetu napisao da se svako danas može osećati sigurnije i da više nema nuklearne pretnje Severne Koreje.

Trampova uredba o produženju sankcija se poklopila s objavom americkog ministarstva odbrane o otkazivanju vojnih vežbi s Južnom Korejom na neodređeno vreme.

VIDEO: Koji je lider pobedio u ratu govora tela?

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Hahaha

    23. jun 2018 | 18:35

    Jel ovaj Tramp stvarno misli da može da naškodi Kimu? Može samo da priča priče svojim amerikancima i mišta više!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA