Kadirov upozorio neprijatelje Rusije: Ne ponavljajte Hitlerove greške da ne biste završili kao on

On je napomenuo da Hitler nije govorio ruski jezik i nije dovoljno poznavao rusku istoriju

  • 3

Lider Čečenije Ramzan Kadirov pozvao je svetske lidere da ne ponavljaju Hitlerove greške i da, pre nego što satanizuju Rusiju izuče istoriju propalih pokušaja njenih neprijatelja da je pobede.

Kadirov je upozorenje uputio putem aplikacije Telgram dana kada je Rusija obeležavala Dan sećanja i tuge, godišnjicu nacističkog napada na Sovijetski savez 1941. godine.

- Hitler je planirao da porazi Rusiju, da je baci na kolena za samo nekoliko meseci i da zatim organizuje vojnu paradu na Crvenom trgu, ali je pogrešio misleći da je glavni cilj osvajanje Moskve - napisao je Kadirov.

Kadirov odbrusio Amerikancima posle sankcija: Jeste li zaboravili milione masakriranih ljudi, Beograd, Libiju?

On je napomenuo da je istina da je su se nemačke divizije približile Moskvi, Lenjingradu i Staljingradu, ali da Hitler nije govorio ruski jezik i nije dovoljno poznavao rusku istoriju.

Kadirov je upozorenje napisao preko aplikacije Telegram, Foto: Wikimedia/Пресс-служба Президента Российской Федерации

- Jer, da jeste, razmislio bi dva puta pre nego bi krenuo putem koji su pre njega odabrali Francuzi, Šveđani i Poljaci i razmislio bi da li želi da okonča svoj život sramno, kao i svi ostali agresori - rekao je lider Čečenije.

Kadirov je napisao da je u operaciji u Staljingradu Hitler izgubio više od 300.000 vojnika koji su ili poginuli ili zarobljeni da bi Sovjeti na kraju porazili Hitlerovu Armiju i osvojili Berlin.

- Hitler nije ništa znao o našoj istoriji, ali moderni političari koji vole da prete našoj zemlji, trebalo bi da prostudiraju istoriju i da ne ponove greške svojih prethodnika. U suprotnom njihova imena biće zauvek na spisku onih koji su podigli mač protiv Rusije i poginuli od strane mača - napisao je.

VIDEO: Verovali ili ne u Beogradu možete kupiti Putinov portret

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • melbourne

    24. jun 2018 | 12:36

    Brat Ramzan Kadirov zna sta prica, fala mu sto brani Beograd takodje!

  • Miloš

    24. jun 2018 | 11:05

    Da ga nema trebalo bi ga izmisliti. Čovek sa stavom. Mogu da se ne slažem sa njim po mnogim pitanjima ali je za respekt ! Hrabar i beskompromisan. Volim ovakve ljude !

  • Putin

    24. jun 2018 | 14:49

    Drugi svetski rat je bijo pod komandom egleske i amerike a hitler je bijo samo izvrsioc a kadaje poceo da gubi amerka i ta ista engleska su kobajagim krenuli protiv danebi rusija zauzela sve hitlerove teritorijr pa bi bilo badava muke hitlerove jel gdeje on bijo dosli ameri i kadasu izasli nikada jos zauzimaju druge zemlje kojimaje rusija dala slobodu pod laznom demokratijom jel amerivlcka demokratija je demokratija lopova a posten svet jedva vezuje kraj skrajom

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA