≫ 

Trampov zet poručio Palestincima: Spreman sam da sarađujem sa predsednikom Abasom

U intervjuu, koji je objavljen na arapskom jeziku, Kušner je uputio direktnu poruku palestinskom narodu

  • 0

Viši savetnik i zet američkog predsednika Donalda Trampa, Džared Kušner, kaže da je spreman da sarađuje sa palestinskim predsednikom Mahmudom Abasom, piše palestinski list Al Kuds.

Otvorena američka ambasada u Jerusalimu: Tramp se obratio preko video poruke, Ivanka otkrila ploču na zidu predstavništva SAD (FOTO) (VIDEO)

- Spreman sam da sarađujem s predsednikom Abasom, ako on želi - naslov je intervjua koji je Kušner, inače oženjen Trampovom kćerkom Ivankom, dao za taj list, prenosi Rojters.

U intervjuu, koji je objavljen na arapskom jeziku, Kušner je uputio direktnu poruku palestinskom narodu.

- Zaslužujete da imate svetlu budućnost, sada je vreme i za Izraelce i za Palestince da osnaže svoje rukovodstvo i ponovo ih usredsrede kak bi ih ohrabrili da se otvore ka rešenju, a da se ne plaše pokušaja - rekao je on.

Palestinski predsednik Mahmud Abas Foto: Tanjug/AP

Džared Kušner je izjavio da će Trampova administracija uskoro prestaviti plan za izraelsko-palestinski mir, uz doprinos palestinskog predsednika Mahmuda Abasa ili bez njega.

U intervjuu koji je danas na arapskom jeziku objavio list "Al-Kuds", Kušner se direktno žalio na Palestince i kritikovao Abasa, za koga kaže da izbegava kontakte sa Trampovim timom zbog navodne proizraelske pristrasnosti, a posebno kad je reč o sudbini spornog Jerusalima.

Američki predsednik Donald Tramp Foto: Tanjug/AP

Kušner je rekao i da je Trampov plan za izraelsko-palestinski pitanje "skoro gotov", ali nije izneo detalje, osim obećanja o ekonomskom prosperitetu, prenosi AP.

Takođe, nije pominjao mogućnost uspostavljanja palestinske države pored Izraela.

Trampov zet i savetnik je izrazio sumnju u Abasovu sposobnost da postigne dogovor, rekavši da je palestinsko rukovodstvo "uplašeno da ćemo ostvariti naš mirovni plan i da će se palestinskom narodu to zapravo svideti jer će im pružiti bolji život".

VIDEO: Sukobi u pojasu Gaze sve suroviji

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA