Putin čestitao Erdoganu na velikoj pobedi: Evo šta je poručio turskom lideru

Navodi se da je Putin napomenuo da se rusko-turski partnerski odnosi postepeno razvijaju i dostigli su strateški nivo u velikom broju oblasti

  • 1

Predsednik Rusije Vladimir Putin čestitao je danas turskom predsedniku Redžepu Tajipu Erdoganu na reizboru, objavio je Kremlj koji je saopštio da su Putin i Erdogan u telefonskom razgovoru "potvrdili zajednički interes za širenje partnerskih veza dve zemlje", prenosi TAS S.

Apsolutna moć sada je u rukama jednog čoveka: Šta čeka Tursku nakon Erdoganove pobede? (FOTO)

- Šef ruske države naglasio je da ishod glasanja u potpunosti potvrđuje Erdoganov veliki politički autoritet, široku podršku putu započetom pod njegovim liderstvom ka rešavanju vitalnih socijalnih i ekonomskih zadataka sa kojima se Turska suočava i osnažuje spoljnopoličke pozicije zemlje - piše u saopštenju Kremlja.

Navodi se da je Putin napomenuo da se rusko-turski partnerski odnosi postepeno razvijaju i dostigli su strateški nivo u velikom broju oblasti.

- Dve strane su potvrdile zajednički interes širenje partnerskih veza dve zemlje. Oni su ocenili vrhunskim prioritetom strateške zajedničke energetske projekte - izgradnju nuklearne elektrane Akuju i gasovoda ''Turski tok'' - navodi Kremlj.

Erdogan je na juče održanim predsedničkim izborima trijumfovao u prvom krugu, a pobedu na parlamentarnim izborima zabeležila je njegova Stranka pravde i razvoja.

VIDEO: Putin četvrti put postao predsednik Rusije

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA