Tramp povećava carine na automobile iz EU: Američki predsednik ne odustaje od svojih namera

Visoki zvaničnik Evropske komisije je u subotu izjavio da će evropski blok odgovoriti na svaku meru SAD koja se tiče povećanja tarifa na automobile iz EU

  • 1

Predsednik SAD Donald Tramp je izjavio danas da njegova vlada završava studiju o povećanju uvoznih tarifa na automobile iz Evropske unije i da će na tom planu uskoro biti preduzete akcije.

Harli Dejvidson premešta deo proizvodnje u Evropu zbog carinskog rata: Tramp osuo paljbu po američkom proizvođaču

- Završavamo našu studiju o tarifama na automobile iz EU, imajući u vidu činjenicu da su dugo iskorišćavali SAD u smislu trgovinskih barijera i tarifa. Na kraju će se sve uravnotežiti - i za to neće morati da prođe dugo vremena! - napisao je Tramp na Tviteru.

Predsednik SAD je u petak zapretio uvođenjem 20-procentnih tarifa na uvoz svih automobila proizvedenih u EU, samo mesec dana nakon što je njegova administracija otvorila istragu o efektima uvoza automobila po nacionalnu bezbednost SAD.

Visoki zvaničnik Evropske komisije je u subotu izjavio da će evropski blok odgovoriti na svaku meru SAD koja se tiče povećanja tarifa na automobile iz EU.

VIDEO: Koji je lider pobedio u ratu govora tela?

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DRagutin

    26. jun 2018 | 17:10

    Malo mi je to smesno jer Evropska vozila zauzimaju mali primat na USA tlu, svega 1-2 %... ! Dok lider u masakru auto industrije su Japanci! Honda, Nissan, da ne pricam za Hyundai , KIA, koji su u vrhu prodaje svojih automobila, zbog velike garancije do 100.000 milja...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA