Ubijen sin Bagdadija, lidera Islamske države: "Sin kalifata" poginuo u okršaju u Siriji

Rojters navodi da nije poznato gde se El Bagdadi nalazi, ali primećuje da se prema saopštenju od utorka može zaključiti da je još živ

  • 3

Sin lidera Islamske države Abua Bakra al Bagdadija ubijen je u sirijskom gradu Homsu, u okršaju sa sirijskim bezbednosnim snagama, objavili su mediji bliski toj terorističkoj organizaciji.

Kako se navodi, Hutaifa el Badri, koga nazivaju "sinom kalifata", poginuo je u operaciji protiv sirijskih i ruskih snaga kod termoelektrane u Homsu.

Agencija Amak, bliska džihadistima, nije precizirala kada je ubijen sin lidera Islamske države.

Posle II svetskog rata Amerikanci su ratovali svuda po svetu: Menjali su režime, mešali se u sukobe, a snagu njihove vojske osetila je i SRJ (FOTO) (VIDEO)

Objavljena je i fotografija mladića sa puškom, uz navode da je to Hutaifa el Badri, prenele su agencije.

Poginuo u okršaju u Homsu Foto: Tanjug/AP Photo/Militant Website

Rojters navodi da nije poznato gde se Al Bagdadi nalazi, ali primećuje da se prema saopštenju od utorka može zaključiti da je još živ.

Za lidera Islamske države više puta je od 2014. godine javljeno da je ubijen ili ranjen.

Poslednja njegova navodna audio poruka od 46 minuta u javnost je dospela u septembru prošle godine preko novinske organizacije "El Furkan" u kojoj je pozvao pristalice širom sveta da pokrenu napade protiv Zapada i da se i dalje bore u Iraku i Siriji.

Evo kako Sirija prkosi Americi:

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA