≫ 

Kim Džong Un i dalje se nije "izvukao": Lideri NATO pozvali na održavanje pritiska na Severnu Koreju

Dok ne dođe do razoružanja, ističu u Severnoatlanskoj

  • 2

Lideri NATO pozvali su danas sve države da zadrže "odlučujući pritisak" na Severnu Koreju, uključujući punu primenu sankcija Ujedinjenih nacija, kako bi ubedili Pjongjang da odustane od svog nuklearnog, hemijskog i biološkog oružja.

U deklaraciji sa samita koju je potpisalo 29 lidera članica NATO, iskazuje se puna podrška cilju "potpuno proverljive i nepovratne denuklearizacije Korejskog poluostrva", prenosi Rojters.

Posle oštrih kritika pre početka samita, Tramp "oči u oči" sa Merkelovom: Sastanak je bio "sjajan" (FOTO)

Dodaje se da NATO pozdravlja nedavne razgovore lidere SAD i Južne Koreje sa Severnom Korejom kao doprinos postizanju pune denuklearizacije na miroljubiv način.

"Pozivamo Severnu Koreju da potpuno primeni međunarodne obaveze, eliminiše svoje nuklearne, hemijske i biološke ratne kapacitete i balističke rakete i napusti sve programe u vezi s tim", kaže se u saopštenju.

NATO takođe poziva Pjongjang da se vrati Dogovoru o neširenju nuklearnog oružja i pristupi Konvenciji o hemijskom oružju.

Severnokorejski lider Kim Džong Un obećao je na sastanku sa predsednikom SAD Donaldom Trampom u 12. juna akcije u cilju denuklearizacije Korejskog poluostrva, ali još nije obelodanio kako ili kada će uništiti oružani program.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kimica

    12. jul 2018 | 06:28

    Ameri stavite mu soli na rep, možda ga onda uhvatite 😂

  • Тодорић

    12. jul 2018 | 10:50

    Нато перверзно лишава наоружања за одбрану све земље које имају достојанство,затим их окупира балавећи о људским правима,а затим искоришћава природна богатства кроз робовски рад за ниске плате.У својој згради држи део Берлинског зида...и идиоту довољно...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA