"Spasilac je morao da umre, inače bi dečaci": Tajlanđani imaju bizarno objašnjenje za smrt ronioca u pećini

Strašna i bizarna legenda oživela je ovih dana u tajlandskoj pokrajini Čiuang Rai, gde su 12 dečaka i njihov fudbalski trener više od dve nedelje bili zatočeni u podzemnoj pećini

  • 2

Ceo fudbalski tim dečaka i njihov trener nakon 17 dana zatočenosti u pećini na severu Tajlanda izbavljeni su i danas se oporavljaju. U višednevnoj akciji spasavanja, međutim, jedan ronilac izgubio je život.

Lokalno stanovništvo pokušalo je da objasni smrt ronioca narodnim predanjem.

Zdravo, svete! Ovo je prvi snimak i poruka iz bolnice spasenih tajlandskih dečaka (FOTO) (VIDEO)

Na ulazu u pećinu brojni Tajlanđani su ostavljali prilog u obliku nakita i namirnica i izgovarali tihe molitve. Činili su to kako bi odobrovoljili duha za kog veruju da boravi u pećini i koga su dečaci naljutili pa ih je progutao.

Naime, u blizini pećine nalazi se kip mlade žene odevene u tradicionalnu tuniku, a kraj njenih nogu nalaze se prilozi. To je Džao Me Non, mitska princeza čiji duh, veruju Tajlanđani, živi u pećini u kojoj su se zaglavili dečaci.

Legenda kaže kako se nekad davno Džao Me zaljubila u mladog konjušara. Kako njihova ljubav nije bila dozvoljena, zajedno su pobegli, a princeza je ubrzo zatrudnela. U begu su naišli na pećinu koja im je postala privremeni dom, piše "LA tajms".

Jednog jutra, kada je mladi konjušar otišao u potragu za hranom, pronašla ga je straža princezinog oca i ubila.

Foto: Tanjug/AP

Čuvši kobnu vest, Džao Me je probola stomak nožem i iskrvarila u pećini. Od tog trenutka, njen duh boravi u pećinama. Njena prolivena krv pretvorila se u vodu, a njeno telo je postala planina koja okružuje pećinu i liči na uspavanu ženu.

Neki veruju kako se nakon vekovnog sna uspavana princeza probudila i zarobila dečake, pa ih nije pustila uprkos brojnim molitvama i prilozima.

Lokalni stanovnici smatraju kako je princeza želela ljudsku žrtvu i smrću jednog od spasilaca pripadnika Foka Samana Kunana je i dobila. Tajlanđani veruju da je duh princeze želeo krv ratnika, kao što su oni koji su nekada ubili njenog voljenog, veruju Tajlanđani. Njegovom krvlju, smrt mladog konjušara je osvećena, a dečaci su uspešno spaseni, kaže ova bizarna legenda.

(Telegra.rs/LA Times)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bilo joj je dosadno sama u pećini a sada ima društvo

    12. jul 2018 | 01:54

    Au. Prava horor priča.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA