≫ 

Završen istorijski sastanak Putina i Trampa koji je počeo namigivanjem: Dva predsednika razgovarala 2 sata i 10 minuta (FOTO) (VIDEO)

Po dolasku u Finsku, Putin je prvi put koristio svoju novu limunzinu "kortež" van zemlje, u Helsinkiju, gde se sastaje sa američkim kolegom Donadom Trampom

  • 2

Vladimir Putin i Donald Tramp susreli su se u predsedničkoj palati u Helsinkiju, poznatoj kao žuta palata Lina  gde su razgovarala dva sata i deset minuta, prenosi Rojters.

Sastanak je umesto planiranih 40 minuta trajao malo više od dva sata, a počeo je sa 55 minuta kasnije zbog kašnjenja ruskog predsednika.

Početak njihovog susreta obeležilo je vrlo kratko rukovanje, a mnogi su zapazili govor tela dvojice predsednika kada je u jednom renutku Tramp namignuo Putinu.

Ruski predsednik Vladimir Putin rekao je danas američkom predsedniku Donaldu Trampu da je vreme da se razgovara o bilateralnim državnim odnosima i teškim problemima između drugih zemalja, kojih ima mnogo, prenosi finska državna televizija Yle.

Sa druge strane, Tramp je pre sastanka rekao da je rad sa Rusijom "dobra, a ne loša stvar" i da "dve države mogu da imaju izvanredne odnose".

- Stvarno mislim da svet želi da nas vidi zajedno - rekao je Tramp, AP.

Njih dvojicu je u Lini dočekao predsednik Finske Sauli Niniste.

TRAMP: DOBAR POČETAK

Američki predsednik Donald Tramp opisao je danas sastanak sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom kao "dobar početak".

On je to kratko rekao novinarima za konferencijskim stolom, okružen zvaničnicima, a pre početka radnog ručka, prenosi Rojters.

Kolona crnih automobila bila je parkirana na finskom aerodromu Helsinki-Vanta i čekala dolazak predsednika Rusije Vladimira Putina, javila je finska državna televizija YLE.

Njih dvojica sastali su se u predsedničkoj palati u Helsinkiju, poznatoj kao žuta palata Lina Foto: Tanjug/AP

Po dolasku u Finsku, Putin je prvi put koristio svoju novu limunzinu "kortež" van zemlje, u Helsinkiju, gde se sastaje sa američkim kolegom Donadom Trampom.

Putin je limunzinu "kortež" promovisao na svojoj inauguraciju u maju u Moskvi, ali nikada do sada nije tražio da ona bude preneta u inostranstvo.

PUTINOV "KORTEŽ" PROTIV TRAMPOVE "ZVERI""

AP ocenjuje da bi upotreba limunzine "kortež" mogla da predstavlja pokazivanje ruskog ponosa, nasuprot svetski poznatoj limunzini američkog predsednika poznatoj pod nazivom "zver".

Velika masa ljudi okupljena je u centru Helsinkija, na uglu glavne prestoničke ulice Manerhajminti i ulice Pohjoisesplanadi pored gradskog parka Esplanadi.

Putinova limuzina Foto: AP/Tanjug

Finska državna televizija YLE javila je da su okupljeni pratili prolazak kolona sa vozilima predsednika Trampa i Putina.

Finski mediji objavili su prethodno da je Putin stigao u Helsinki uoči samita sa predsednikom SAD Donaldom Trampom, ali je YLE objavio da po nekim informacijama Putin nije bio u avionu koji je sleteo na prestonički aerodrom.

Dan D za celu planetu dešava se u Helsinkiju: Putin i Tramp lome koplja, pre javnog susreta sastanak lidera u 4 oka (FOTO)

Ta televizija navodi da su u letelici verovatno bili samo članovi Putinove delegacije.

Predsednik Rusije Vladimir Putin sleteo u Helsinki; Foto: Tanjug/AP

Na Tviteru je objavljen snimak aviona sa natpisom "Rusija" koji se prizemljio na aerodromu Helsinki-Vanta.

Tramp je sinoć stigao u Helsinki, a jutros se sastao sa finskim predsednikom Saulijem Ninisteom u predsedničkoj rezidenciji Mentinijemi, gde će samit američkog i ruskog predsednika i biti održan.

VIDEO: Tramp doputovao u Finsku na sastanak sa Putinom

Tramp je juče u popodnevnim satima stigao u Helsinki.

PUTIN KASNIO, POMERENA SATNICA SASTANKA

Finska državna televizija YLE objavila je da bi zbog kašnjenja predsednika Rusije Vladimira Putina celokupna satnica današnjeg samita sa američkim predsednikom Trampom mogla da bude pomerena za 20 minuta.

Navodi se da je prvobitno planirano da Putin u 11,30 časova po srednjeevropskom vremenu sleti u Helsinki, pola sata kasnije u dođe u predsedničku palatu u prestonici, da Tramp tu stigne deset minuta potom i da njihov bilateralni sastanak počne 12,15 časova.

Kolona crnih automobila parkirana je na finskom aerodromu Helsinki-Vanta i čeka dolazak Putina.

Zbog kašnjenja predsednika Rusije Vladimira Putina celokupna satnica današnjeg samita je pomerena Foto: AP/Tanjug

Na Tviteru je objavljen snimak aviona sa natpisom "Rusija" koji se prizemljio na aerodromu Helsinki-Vanta.

Foto: AP/Tanjug

Tramp je sinoć stigao u Helsinki, a jutros se sastao sa finskim predsednikom Saulijem Ninisteom u predsedničkoj rezidenciji Mentinijemi, gde će samit američkog i ruskog predsednika i biti održan.

Čiji je stisak bio jači? Rukovali se Tramp i Putin:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Realno

    16. jul 2018 | 13:03

    Sta bi Alek dao da je tamo. HahahahahahahhahahahhHH

  • Zoran Veteran

    16. jul 2018 | 12:59

    Moraju da ga čekaju, inače od razgovora nema ništa, Rusi su to.....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA