Cunami pogodio Majorku: Talasi visoki dva metra potopili plaže, vlasnici jahti u panici (FOTO) (VIDEO)

Mini cunami, poznat kao meteocunami, pogodio je rano jutros letovalište

  • 0

Mini cunami, poznat i kao meteocunami, pogodio je rano jutros španska ostrva Majorku i Menorku, ali osim poplavljenih plaža i šetališta, nije bilo štete.

Srećna okolnost je što se vremenska neprilika dogodila rano ujutru, dok su turisti još uvek bili u hotelima, a ne na plažama, pa nije bilo povređenih.

>>> Kina osetila bes tajfuna Marija: Talasi visoki kao petospratna zgrada naterali meštane da beže u planinu (FOTO) (VIDEO)

Meteoocunami su visoki i veliki talasi, koji nastaju kad snažne meteorološke pojave kao što su munje i gromovi izazovu brze i velike promene u pritisku vazduha, što dovodi do podizanja površine mora.

Talasi visoki skoro dva metra izazvali su paniku među vlasnicima jahti, koji su očajnički pokušavali da spasu svoje brodove, prenosi Dejli Mejl.

Jaka struja odvukla je istorijsku jedrilicu koju je koristilo Veće ostrva Majorka, ali su mornari uspeli da je spasu od loma i vrlo brzo su je vratili u luku.

Srećna okolnost je što se vremenska neprilika dogodila rano ujutru, dok su turisti još uvek bili u hotelima - Printskrin: Facebook/Virales Mallorca

Meteocunami je primećen na više mesta širom sveta, uključujući Mediteransko i Jadransko more, Meksički zaliv i Atlantsku obalu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA