≫ 

Roj pčela napao ženu: Bile su svuda po njoj i zadale joj više od 200 uboda!

Ženi su pomogli vatrogasci

  • 0

Žena iz okruga Orindž u Kaliforniji teško je povređena nakon što ju je jato pčela izbolo "više od 200 puta". Još tri osobe – uključujući dva vatrogasca koji su priskočili u pomoć – takođe su povređene. Incident se dogodio u ponedeljak ujutro. Vatrogasci koji su pozvani na lice mesta zatekli su ženu od glave do pete prekrivenu pčelama.

Hiljade mrtvih pčela nakon suncokretove ispaše: Pčelari sumnjaju da su ih ubile GMO biljke

- Dok smo joj prilazili – a stigao sam na pet-šest metara od nje – mogao sam da vidim "grumenove" pčela svuda po njenom telu – izjavio je Rajan Vilson, jedan od četiri vatrogasca koji su spasili život ženi identifikovanoj samo kao Marija.

- Nekoliko stotina pčela bilo je samo na njenom licu, bile su u kosi, kao da su se ispreplitale i obuhvatile čitavu njenu glavu. Bile su u svojevrsnim slojevima zakačene svuda po njoj – u ušima, na vratu… - naveo je Vilson.

Morali su da ih skidaju vatrogasci Foto: Tanjug/AP

Vatrogasci čak nisu imali vremena da stave zaštitnu opremu koju inače nose kad su u pitanju takvi incidenti, već su odmah počeli da sklanjaju pčele i dohvatili aparat za gašenje požara kako bi uklonili pčele od žrtve, koju su bukvalno odvukli na bezbednu udaljenost od 200 metara, naveo je portal KTLA.

- Držao sam je i govorio joj: "Idemo", imala je pčele svuda po ruci, ali ju je preplavio strah. Stoga smo odlučili da je prosto zgrabimo i odvedemo dalje od tog mesta, jer nismo znali odakle su pčele došle – ispričao je Vilson.

Marija (48) je u stvari pošla do svog automobila da donese sredstva za čišćenje kuće, kad su je napale pčele.Ima najmanje 200 uboda i odvezena je u bolnicu u kritičnom stanju, saopštili su zvaničnici.

Pčele su zapravo doletele iz košnice, a pčelar koji je uklonio, procenio je da u njoj ima između 60.000-80.000 pčela.

Žena je na intenzivnoj nezi, a očekuje se da će se oporaviti u potpunosti i izaći iz bolnice za nekoliko dana dok su vatrogasci hospitalizovani i kasnije istog dana se vratili na posao.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA