≫ 

Belci iz Južne Afrike traže utočište u Mađarskoj: Ekstremni rasizam i diskriminacija čine njihov život nemogućim (FOTO)

Desetine hiljada Bura traži novi dom u svetu zbog ekstremnog rasizma, diskriminacije i slabe javne bezbednosti u Južnoj Africi, a Evropa (EU) je saučesnik u stvaranju te situacije

  • 7

Delegacija farmera iz Južne Afrike nedavno je boravila u prvoj zvaničnoj poseti gradu Asotalom u Mađarskoj, gde je sa gradonačelnikom Laslom Torockaim razgovarala o političkoj i ekonomskoj saradnji, jer, kako su naveli gosti iz Afrike, zbog povećanja rasizma i diskriminacije, mnogi od njih traže utočište u evropskim zemljama.

Potomci Holanđana, belci, poznati i kao Buri, koji žive na tlu Južne Afrike, u poslednje vreme suočavaju se sa sve većom netrpeljivošću, koju prema njima pokazuju crnci.

>>> Kobna sudbina albino crnaca: Vade im kosti i seku delove tela jer veruju da to donosi sreću (FOTO) (VIDEO)

Torockai je na svom Fejsbuk profilu objavio fotografiju na kojoj pozira sa farmerima, uz komentar da se nada da će Mađarska biti prva zemlja u EU koja će u budućnosti ponuditi utočište Burima, koji imaju evropske korene, a progonjeni su hrišćani.

Desetine hiljada Bura traži novi dom u svetu zbog ekstremnog rasizma, diskriminacije i slabe javne bezbednosti u Južnoj Africi, a Evropa (EU) je saučesnik u stvaranju te situacije - napisao je Torockai.

Istočna Evropa postaje sve atraktivnija za belce koji su umorni i koji strahuju od sve većeg nasilja koje dolazi sa multikulturalizmom.

Svaka "bela" država koja bude spremna da pomogne Burima suočiće se s optužbama za rasizam, ali to neće imati mnogo uticaja kod Mađara i Poljaka koji znaju koliku bi samo korist mogli da imaju ukoliko farmeri iz Južne Afrike postanu deo njihovog društva.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • joakim

    15. septembar 2018 | 22:51

    Nazalost se sada okrenulo sad belci imaju problem sto su u manjini i nacin njihovog zivota ne odgovara juznoafrikancima.Dugo su patili u Aparthejdu ali zlo se zlom nemoze ispraviti.Tamo svi gube kad belci odu.

  • Miami

    16. septembar 2018 | 08:54

    Ludilo mozga..Moraju da se pomazu Afrikanci, a ne smeju belci iz Afrike da ne budu optuzeni za rasizam. Madjarska ce svojom pametnom politikom postati druga Amerika, jer su ljudi najvece bogatstvo. A Srbija ce izgubiti i ovo malo stanovnistva

  • SMS

    15. septembar 2018 | 23:43

    A zasto ne u Srbiji?!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA