≫ 

Da li na novoj naslovnici "Tajma" vidite Putina ili Trampa? Ova optička varka zbunjuje ceo svet (FOTO)

Složena slika vizuelnog umetnika Nensi Burson ima za cilj da predstavi određeni trenutak u spoljnoj politici SAD, nakon nedavnog sastanka dvojice lidera u Helsinkiju

  • 17

Na prvi pogled muškarac na novoj naslovnici američkog nedeljnika "Tajm", koji izlazi 30. jula 2018, možda vam deluje poznato, i u pravu ste. Američki magazin rešio je da na naslovnoj strani stavi morfing slike dva najmoćnija čoveka na svetu, američkog predsednika Donalda Trampa i ruskog predsednika Vladimira Putina, tj. trenutak kada jedan lider prelazi u drugog.

Trenutak kada fotografija Trampa prelazi u Putina je veoma moćan i nikoga ne ostavlja ravnodušnim, pišu strani mediji.

Uplakano dete, Tramp i "Dobrodošli u Ameriku": Naslovnica "Tajma" sumirala trenutno najveći problem SAD (FOTO)

Složena slika vizuelnog umetnika Nensi Burson ima za cilj da predstavi određeni trenutak u spoljnoj politici SAD, nakon nedavnog sastanka dvojice lidera u Helsinkiju.

- Za godinu i po dana Trampovog predsedništva, Trampova zbunjujuća naklonost prema Putinu tek treba da se objasni. Tramp još uvek ne može da prihvati činjenicu da je Rusija pokušala da se meša u izbore, bez obzira da li je to učestvovalo na ishod. On na ovaj problem gleda kroz politički objektiv, rekli su oni njemu bliski, i ne mogu ili ne žele da naprave razliku između pitanja o tome da li se njegova kampanja spaja sa Rusijom (što on negira) i da li je Rusija pokušala da utiče na izbore - rekao je Brajan Benet, koji se nalazi iza priče sa nove naslovnice.

Nova naslovnica nedeljnika koja je sve oduševila Foto: time.com

Da bi predstavila taj konflikt, Burson je spojija lica Trampa i Putina u mirnu sliku i video u kojem lik jednog lidera prelazi u drugi.

"Tajm" je početkom ovog meseca napravio još jednu naslovnicu koja je sumirala tada najveći problem u Americi. Nedeljnik je tada stavio fotoilustraciju uplakanog deteta imigrantkinje iz Hondurasa, prisilno odvojenog od majke, koje stoji naspram predsednika SAD Donalda Trampa, a na crvenoj pozadini u uglu je ispisano "Dobrodošli u Ameriku".

VIDEO Čiji je stisak bio jači? Rukovali se Tramp i Putin:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA