Tramp se baš uželeo Putina: Poziva ga da na jesen dođe u Belu kuću, Amerikanci u neverici

Nakon samita predsednici SAD i Rusije obratili su se novinarima i poručili da postoji obostrana želja i spremnost za uspostavljanje dugoročnog dijaloga i normalizacije odnosa između dve zemalje.

  • 1

Američki predsednik Donald Tramp zatražio je od svog savetnika za nacionalnu bezbednost Džona Boltona da pozove ruskog predsednika Vladimira Putina da poseti Vašington na jesen, saopštila je portparolka Bele kuće Sara Sanders.

>>> Tramp poručio Putinu: Biću tvoj najgori neprijatelj ako naši pregovori propadnu

- Predsednik Tramp zatražio je od Džona Boltona da pozove predsednika Putina u Vašington na jesen i ti razgovori su već u toku - navela je Sanders na svom nalogu na Tviteru, a prenosi Rojters.

 

Američki predsednik je na Tviteru napisao da se "raduje drugom susretu", a samo nekoliko dana pre odluke da pozove ruskog kolegu, Tramp je Putinu poručio da će biti njegov najveći neprijatelj ukoliko njihovi pregovori propadnu.

 

Svojim poslednjim potezom, Tramp je još jednom iznenadio američke tajne službe, ali i javnost.

Prvi čovek tajnih službi SAD Den Kots, poprilično se iznenadio kada mu je, tokom konferencije na kojoj je učestvovao, saopšteno da je Bela kuća na Tviteru u tom trenutku najavila dolazak Putina.

 

Neposredno pre nego što je saznao da ruski predsednik najverovatnije dolazi u Vašington, Kots je istakao da nema nikakvih informacija o razgovoru koji su vodila dvojica predsednika tokom samita u Helsinkiju, na kome su, osim njih dvojice bili prisutni samo još prevodioci.

Inače, u Americi još uvek traje istraga o umešanosti Rusije u predsedničke izbore na kojima je Tramp pobedio. Iako se navodno pojavljuje se sve više dokaza da se Rusija jeste umešala, Tramp je tokom sastanka sa Putinom podržao tvrdnju ruskog predsednika koji je rekao da ništa od toga nije tačno, ali već po povratku u SAD, američki predsednik je izjavio da se loše izrazio i da nije mislio da se Rusija niije mešala u izbore 2016. godine.

Donald Tramp i Vladimir Putin sastali su se 16. jula u glavnom gradu Finske, a nakon samita obratili su se novinarima i poručili da postoji obostrana želja i spremnost za uspostavljanje dugoročnog dijaloga i normalizacije odnosa između dve zemalje.

Ruski ambasador u SAD Anatolij Antonov izjavio je da je Moskva spremna da razmotri moguću posetu predsednika Rusije Vašingtonu, ali kako je precizirao na Kremlju je da zvanično odgovori, a Kremlj još nije komentarisao Trampovu ponudu.

VIDEO: Telohranitelji Trampa i Putina pokazali koliko brinu o šefovima

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA