Srpski tinejdžer je pre tri godine brutalno ubijen u Kanadi: Reči njegove majke koje je sada uputila ubicama svima slama srca (FOTO)

Gordić je nakon napada prevezen u lokalnu bolnicu, gde je preminuo od zadobijenih povreda

  • 2

Na desetine prijatelja i članova porodice Luke Gordića su bili prisutni u sudnici dok su se davale izjave o stradanju ovog mladića (19). Tinejdžer srpskog porekla iz Barnabija u Kanadi preminuo je nakon što je nekoliko puta izboden nožem u mestu Visler.

SRPSKI TINEJDŽER UBIJEN U KANADI: Obesni mladići noževima iskasapili Luku Gordića (VIDEO)

Gordić je bio sa prijateljima u mestu Visler, gde je bio na odmoru. Tinejdžer je izboden kada se vraćao iz noćnog kluba u hotel u kojem je bio sa prijateljima.Osim njega, u tuči je povređen još jedan mladić.

Gordić je nakon napada prevezen u lokalnu bolnicu, gde je preminuo od zadobijenih povreda.

SUOČAVANJE NA SUDU

Lukina majka, Klara, bila je među onima koji su govorili pred sudom. Ona je podigla sliku svog sina, dok su muškarci odgovorni za njegovu smrt samo nemo slušali i gledali u pod, izbegavaći njen pogled.

- Htela sam da donesem sliku Lukinog mrtvog tela da vas sve podsetim šta ste mu uradili, ali to nije bilo dopušteno - rekla je Klara dok je gledala prema ubicama svog sina.

- Muka mi je kada pomislim na to što ste uradili. Praznina zbog Lukinog ubistva je kao životna kazna. Nikada neću zaboraviti Luku i nikada neću zaboraviti vas - rekla je ona.

Ovaj postupak je kraj jednonedeljnog ročišta za izracanje kazne za optužene, koji takođe uključuje i izvinjenje porodice žrtve.

Dvojica muškaraca su osuđeni za ubistvo prvog stepena, dok je treći osuđen za ubistvo drugog stepena.

Njihovi identiti su zaštićeni jer su svi imali 17 godina kada se napad odigrao, prenosi cbc.ca.

Četvrti muškarac - Arvin Golić - proglašen je krivim za ubistvo u junu 2017. godine. U vreme napada je imao 18 godina, a osuđen je na sedam godina zatvora.

TUGA RODITELJA

Luka Gordić je posetio Visler tokom maja 2015. godine. Rano ujutru 17. maja, njega je grupa tinejdžera izbola ispred prodavnice.

Klara je rekla da je primila poziv od policije da njen sin povređen. Ona i njen suprug Mič su odmah otišli do odmarališta da vide šta se dešava sa njihovim sinom.

- Oko desetak minuta pre nego što smo stili na odredište, policija nam je javila da je naš sin preminuo - rekla je ona.

Par je odmah otišao do bolnice, ali im nije bilo dopušteno da vide telo svog sina.

- Plakala sam na zadnjem sedištu automobila dok smo se vraćali - kaže Klara.

Mič se nije pojavio na sudu zbog zdravstvenih problema, koji su se kod njega pojavili zbog stresa nakon gubitka sina. Njegova izjava je pročitana pred sudom.

- Smrt mog sina Luke je nešto najgore što mi se dogodilo u životu. Moji snovi su uvek bili usmereni prema Lukinoj budućnosti. Sada više ne sanjam. Sada me samo opsedaju noćne more.

Naš Luka je umro nasilnom smrću, besmisleno, nakon što je ranjen nožem. On je polako iskrvario do smrti na betonu - rekao je on.

Članovi porodice opisuju Luku kao dobrog mladića, koji je voleo svoju veliku porodicu. Pre smrti, porodica je planirala put u Evropu gde će Luka biti kršten. Više od 1.500 ljudi je došlo na njegovu sahranu.

OSUĐENI KAO ODRASLI

Za optužene se traži da im se sudi kao odraslima. Oni sada imaju dvedeset godina. Ako budu osuđeni kao odrasli, mogu da očekuju da će dugi niz godina provesti u zatvoru. Sud će se ponovo sastati u avgustu ove godine. Tada će se odlučiti o datumu izricanja presude.

VIDEO: Snimak trenutka kada je Srbin navodno ubio bogatog malteškog biznismena

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA