≫ 

Deca širom sveta dobijaju ovu poruku na WhatsApp-u, a onda ih pronađu mrtvu: Ova "igra" je strašnija i od "Plavog kita"

Mnogi sada sumnjaju da je Momo povezana sa samoubistvom devojčice (12) iz Argentine, zbog čega je povučena paralela sa Plavim kitom

  • 10

Nova, uznemirujuća igra se pojavila na društvenim mrežama. Roditelji i vlasti strahuju da bi mogao da se ponovi fenomen bizarne samoubilačke igre "Plavi kit".

Ova igra se igra preko aplikacije WhatsApp. Korisnici se izazivaju da kontaktiraju Momo, tako što će postali poruku nepoznatom broju. Nakon toga krenu da im stižu poruke sa nasilni sadržajem kao i zastrašujuće fotografije.

Vertualna igra vezana je za uznemirujuću sliku žene čije lice izgleda čudno, a koja liči na lutku poznatog japanskog umetnika Midori Hajašija.

Sestre Marija (12) i Anastasija (15) napravile oproštajni snimak, a onda skočile sa zgrade: Samoubistvo povezuju sa igricom Plavi kit (FOTO) (VIDEO)

Mnogi sada sumnjaju da je Momo povezana sa samoubistvom devojčice (12) iz Argentine, zbog čega je povučena paralela sa Plavim kitom, koji je prošle godine doveo do desetina samoubistava u Rusiji.

Nije jasno kakve namere stoje iza ove igre, ali vlati upozoravaju da bi anonimni pošiljaoci mogli da je iskoriste da ukradu informacije i da navedu ljude na nasilje i samoubistvo, prenosi BBC.

Roditelji strahuju od nove igrice Momo Printskrin: Youtube

Ovaj bizarni izazov je prijavljen u nekoliko zemalja širom sveta, uključujući i Argentinu, Meksiko, SAD, Francusku i Nemačku. Prema prvim informacijama se čini da je najpopularnija u Latinskoj Americi.

Čini se da su ciljana meta ove igre upravo tinejdžeri.

Prema pisanju Buenos Ajres Tijmsa, devojčica (12) je postala žrtva ove igre dok je snimala svoje aktivnosti, pre nego što je sebi oduzela život.

Policija sada traga za mladićem (18) za koga se veruje da ga je devojčica upoznala onlajn. Vlasti su pronašli fotografije i poruke koje su razmenjivali.

Ne zna se tačno odakle je došla ova igra, ali se zna da je povezana sa najmanje sedam telefonskih brojeva koji počinju sa kodovima iz Japana, ali i više zemalja Latinske Amerike, prenosi BBC.

Mnogi je već u upoređuju sa zloglasnom igricom Plavi kit Foto: Twitter/@Zvezdniy1

- Sve je počelo preko Fejsbuka kada su učesnici izazvani da počnu da komuniciraju sa nepoznatim brojem - stoji na Tviteru Jedinice za istraživanje kompjuterskog kriminala iz Meksika.

- Nekoliko korisnika je reklo da su poslali poruku Momo i da su potom dobili nasilne slike i poruke, a tu bile i pretnje - stoji u saopštenju.

Slike koje se koriste kao "lice igre" su preuzete sa Instagrama japanskog umetnika, koji nije povezan sa ovim izazovom.

Korisnicima WhatsApp se savetuje da ne kontaktiraju sa nepoznatim brojem.

VIDEO: ovo je jeziva igra "plavi kit"

VIDEO: Čovek se otkačio sa litice visoke 2 kilometra i skočio u smrt

(Telegraf.rs/Dejli Mejl)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mili

    2. avgust 2018 | 17:18

    Majke vodite racuna o deci. Vi ste odgovorne sta se desava sa decom

  • Iju

    2. avgust 2018 | 17:03

    Uplasis se i ja,kakva je ova momo sablasna,sa sve sikama hahaha

  • mima

    2. avgust 2018 | 20:05

    majke, bavite se svojom decom, a ne od 4 godine tablet i mobilni u ruke, pa onda ovako nesto da dozivite, cuvajte svoju decu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA