Tramp osudio rasizam, poziva na ujedinjenje nacije

Prošle godine, Tramp je bio kritikovan jer je posle nereda u Šarlotsvilu, u kojima je ubijena jedna učesnica protesta protiv rasizma, okrivio obe strane za nasilje

  • 2

Američki predsednik Donald Tramp izjavio je danas da osuđuje sve vrste rasizma i nasilje i pozvao građane na ujedinjenje uoči godišnjice protesta prodesničarskih belaca i nemira koji su potom izbili u Šarlotsvilu u državi Virdžinija.

On je tim povodom napisao na svom nalogu na Tviteru da su se nemiri u Šarlotsvilu doveli do besmislene smrti i podele.

>>> "Ugasio bih vladu da bismo završili zid": Tramp bi zbog granice sa Meksikom poslao i službenike na prinudni odmor

- Moramo da se ujedinimo kao nacija. Osuđujem svaku vrstu rasizma i nasilja. Mir svim Amerikancima! - napisao je Tramp, prenosi Rojters.

Prošle godine, Tramp je bio kritikovan jer je posle nereda u Šarlotsvilu, u kojima je ubijena jedna učesnica protesta protiv rasizma, okrivio obe strane za nasilje.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • slađa

    11. avgust 2018 | 20:36

    Američki narod će se ujediniti,bez sumnje, ali šta da radimo mi ovde za Srbe na KiM. Šta je sa ZSO? ZSO+ itd...Opet se pucalo danas na Kosovu. Ili dozvolite Srbiji da vrati deo vojske i policije da čuva svoj narod. Srbija je protiv tasizma, verskog fanatizma, terora bilo koje vrste, ali mora da zaštiti Srbe na koje se puca samo zato što su Srbi.

  • Dusan

    12. avgust 2018 | 00:19

    Sto Tramp ne osudi siptare na kosovu.Što su juče pucali na srpsku porodicu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA