Ni vazduh više nije besplatan: Ruse očekuje plaćanje novog poreza

Cilj oporezivanja je prepoznat kao rezultat ispuštanja zagađenja u vazduh

  • 8

Ministarstvo finansija ruske federacije predlaže da se uvede ekološki porez kako bi se zamenila trenutna naknada za negativni uticaj na životnu sredinu. Predložene su poreske stope koje se utvrđuju po vrstama zagađujućih materija i otpada.

Cilj oporezivanja je prepoznat kao rezultat ispuštanja zagađenja u vazduh, kao i formiranje, skladištenje, akumulacije i odlaganje proizvodnog otpada, prenosi ruska Gazeta.

- Poreski obveznici podležu registraciji poreza na životnu sredinu na lokaciji objekta koji negativno utiče na životnu sredinu u roku od 30 dana od dana registracije u skladu sa zakonodavstvom ruske federacije u oblasti zaštite životne sredine - navodi se u saopštenju.

Najstravičnije scene đenovske apokalipse: Ponor iz košmara se otvorio pred ljudima, sekunde su odlučile ko će preživeti (FOTO) (VIDEO)

Porez će se takođe naplaćivati i u slučaju smeća. Prema dokumentu za raspravu, regionalni operateri se priznaju kao poreski obveznici u obliku čvrstog komunalnog otpada.

Porewz bi trebalo da se uvede do 1. septembra Foto: Tanjug/AP

Inovacije o porezu na životnu sredinu trebalo bi da postanu deo globalnih promena. Ranije je vlada obećala reformu svih ne-poreskih plaćanja. Treba da se napravi poseban registar takvih taksi, a neke od njih se prenose na poreze i uključene su u poreski kodeks.

U maju ove godine ruski premijer Dmitrij Medvedev uputio je Ministarstvu finansija i Ministarstvu za ekonomksi razvoj da do 1. septembra iznesu pitanje ne-poreskih plaćanja i balansiraju privatne i javne interese.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • BG 2

    14. avgust 2018 | 19:44

    Dobar primer zakona koji bio dobar i za Srbiju,ali kako ga primeniti,očuvanje životne sredine je mnogo važno za život ljudi i u većim gradovima.

  • stvarno?

    14. avgust 2018 | 19:56

    U schvajcarsku placamo 7 chf mesechno

  • To mi kaži!

    14. avgust 2018 | 22:44

    Kad ga nama uvode?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA