Putin poručio Kimu: Spreman sam da se lično sastanemo i razgovaramo o gorućim pitanjima

Prethodno je, podseća ruska agencija, Putin pozvao Kima da poseti Rusiju

  • 1

Ruski predsednik Vladimir Putin poručio je da je spreman da se uskoro lično sastane sa severnokorejskim liderom Kim Džong Unom, u telegramu čestitke povodom Dana oslobođenja koji danas slave dve Koreje.

- Uveravam vas da sam spreman da se sastanem sa vama u bliskoj budućnosti i razgovaram o gorućim pitanjima bilateralnih odnosa i važnim regionalnim problemima - poručio je ruski predsednik u telegramu Kimu, a citirala ga je novinska agencija KCNA.

Kako prenosi Tas s, Putin je takođe naglasio da odnosi između te dve zemlje nastavljaju da se odvijaju u "prijateljskom i konstruktivnom maniru".

Završena bitka za Kaspijsko more koja je trajala 20 godina: Zapadni mediji tvrde da je to velika pobeda Putina, a evo i zašto (FOTO)

Putin je prethodno pozvao Kima da poseti Rusiju Foto: Tanjug/AP

On je, kako se navodi, izrazio nadu da će Moskva i Pjongjang "istrajno razvijati saradnju na međusobnu korist, uključujući u to i implementaciju trojakog programa koji uključuje Rusiju, Severnu Koreju i Južnu Koreju".

Dan oslobođenja slavi se 15. avgusta i označava ostvarenje nezavisnosti dve Koreje od japanskog kolonijalizma iz perioda od 1910. do 1945. godine.

Prethodno je, podseća ruska agencija, Putin pozvao Kima da poseti Rusiju.

Prema njegovim ranijim izjavama, njegov severnokorejski kolega mogao bi da učestvuje na Ekonomskom forumu istočnih zemalja u Vladivostoku u septembru ili da dođe u posetu odvojeno od tog događaja.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov početkom jula je kazao da bi Kim trebalo tek da potvrdi svoje učešće na forumu kao i sastanak sa Putinom, podseća Tas s.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA