≫ 

Uvredila Islam? Žalila se na glasnu džamiju, pa dobila 18 meseci zatvora

Kineskinja (44) koja je, inače budistkinja, žalila se na preglasan poziv za molitvu koji se ponavlja pet puta dnevno

  • 0

Jedna žena osuđena je na 18 meseci zatvora zbog svetogrđa, pošto je uvredila islam požalivši se da je džamija u njenoj okolini preglasna.

Ko je vođa džihadista koji radikalizuje borce na Balkanu? Širio je "istinski islam", a muslimani njegovu grupu nazivaju nevernicima (VIDEO)

Kineskinja (44) koja je, inače budistkinja, žalila se na preglasan poziv za molitvu koji se ponavlja pet puta dnevno u džamiji na severu Sumatre.

U Indoneziji najvipe ima muslimana i znatan broj budista, hrišćana i drugih verskih manjina, piše index.hr.

- Rekla je nešto što je uvredilo veru, u ovom slučaju islam - objavio je portparol okružnog suda Medan, dodavši kako je optužena "izrazila žaljenje i da se izvinila".

Poslednjih godina država beleži širenje konzervativnih interpretacija islama, zbog čega mnogi strahuju da će se ugroziti dugotrajna reputacija Indonezije kao sekularne i tolerantne države. U prilog tome, politički aktivisti tvrde da se strogi zakoni o blasfemiji u Indoneziji koriste kako bi se zlostavljale manjine i kršile verske slobode.

VIDEO: Uhapsili devojku jer se snimala kako pleše

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA