Venecuelu punih 118 godina nije prodrmao ovakav zemljotres: Osetio se u celoj zemlji, a jedan detalj je sačuvao ljude od katastrofe (FOTO) (VIDEO)

Ministar unutrašnjih poslova Nestor Reverol je rekao da se zemljotres osetio širom Venecuele

  • 1

Snažan zemljotres koji je pogodio severoistočnu obalu Venecuele i delove Kariba, prošao je bez ljudskih žrtava i nije prouzrokovao veću materijalnu štetu zbog velike dubine na kojoj se dogodio, ocenjuju stručnjaci.

Zemljotres jačine 7,3 stepeni Rihtera najjači je zemljotres koji je pogodio Venecuelu od 1900. godine, prema podacima Američke geološke opservatorije, prenosi agencija AP.

Zemljotres jačine 7,3 stepeni pogodio Venecuelu (FOTO) (VIDEO)

Građani Venecuele su noć proveli na ulicama Foto: Tanjug/AP

Zbog dubine na kojoj se dogodio, odnosno na oko 123 km ispod površine tla, prouzrokovao je samo manju štetu, kao što je iskakanje električne mreže ili rušenje polica u supermarketima.

Potres se osetio i u Karakasu, što je izazvalo paniku među stanovništvom. U samom centru grada je, sa zadnjih spratova nedovršenog nebodera, Tower of David, pao beton na trotoar, zbog čega su vatrogasne službe zatvorile saobraćaj u tom delu grada.

Nije bilo žrtava ni materijalne štete Foto: Tanjug/AP

Seizmolozi u Venecueli su saopštili da je zemljotres bio na oko 400 kilometara istočno od glavnog grada Karakasa. Upozorenje na cunami nije izdato.

Ministar unutrašnjih poslova Nestor Reverol je rekao da se zemljotres osetio širom Venecuele, da nema žrtava i da je procena štete u toku.

Potres se osetio u celoj zemlji Foto: Tanjug/AP

Najsnažniji zemljotresi u Venecueli zabeleženi su 1967, kada je stradalo više od 200 ljudi, i 1997, kada je poginulo 73. Ta dva potresa bila su jačine 6,7 i 7.

VIDEO: Pokušaj atentata na predsednika Venecuele, nakon eksplozije obezbeđenje skočilo na njega

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikolas

    22. avgust 2018 | 14:04

    BOG IM JE POMOGAO STO JE BIO NA VELIKOJ DUBINI INACE ZEMLJOTRES TE JACINE RUSI SVE I KRIVI SINE I MOSTOVE -TAKAV JE BIO U CRNOJ GORI 1979GODINE I SVE JE BILO SRUSENO!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA