Rusija se sprema za vojne vežbe u Sredozemnom moru: 25 brodova i 30 aviona pokazaće moć borbenih snaga

Vežbe se organizuju u trenutku kada između Rusije i Zapada postoje tenzije zbog severnog sirijskog regiona Idliba koji je pod kontrolom pobunjenika

  • 0

Rusija će održati vojne vežbe u Sredozemnom moru od 1. do 8. septembra, uz učešće 25 vojnih brodova i 30 aviona, saopštilo je danas rusko Ministarstvo odbrane.

Rusija organizuje najveće vojne vežbe od početka Hladnog rata: Pokazaće kojom silom raspolažu, a po prvi put učestvuje i Kina (VIDEO)

- U skladu sa planom obuke ruskih oružanih snaga, vežbe velikih razmera grupacije snaga ruske mornarice i vazduhoplovnih snaga biće sprovedene od 1. do 8. septembra 2018. u Sredozemnom moru pod rukovodstvom glavnog komandanta mornarice, admirala Vladimira Koroljova - navodi se u saopštenju, prenosi Tas s.

Tokom vežbi u Mediteranu, planirano je raspoređivanje više od 25 vojnih brodova i pomoćnih plovila na čelu sa raketnom krstaricom "Maršal Ustinov", navelo je Ministarstvo.

- U međunarodnom vazdušnom prostoru, zadatke obuke izvešće oko 30 aviona, uključujući strateške bombardere nosače raketa "Tu-160" i "Tu-142MK", kao i protivpodmorničke vojne aviona "II-38", lovce "Su-33" i avione pomorskog vazduhoplovstva "Su-30SM" - stoji u saopštenju.

Vežbe se organizuju u trenutku kada između Rusije i Zapada postoje tenzije zbog severnog sirijskog regiona Idliba koji je pod kontrolom pobunjenika, a gde sirijski predsednik Bašar al-Asada priprema ofanzivu, napominje Rojters.

VIDEO: Putin četvrti put postao predsednik Rusije

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA