≫ 

Sovjetska propaganda na delu? Nova emisija na državnoj televiziji ima zadatak da Putinu podigne rejting (VIDEO)

O Vladimiru Putinu u emisiji su govorili najbliži saradnici, koji su se svojski trudili da istaknu kako je predsednik vrlo harizmatična ličnost, odlične fizičke spremnosti, koji naročito voli decu i od koga se "plaše čak i divlje zveri"

  • 2

Ruski državni mediji pokrenuli su novu televizijsku emisiju pod nazivom "Moskva. Kremlj. Putin", posvećenu nedeljnim aktivnostima predsednika Vladimira Putina, a kako se čini, sve u cilju podizanja popularnosti prvog čoveka Rusije, koja je u poslednje vreme drastično opala.

Emisija je emitovana u nedelju uveče na prvom kanalu ruske državne televizije i to samo nekoliko sati nakon što su hiljade ljudi protestovale širom zemlje, protiv nepopularnih penzionih reformi koje je Putin nedavno najavio.

>>> Putin je 2005. dao obećanje koje je danas pogazio, a koje ga može koštati stolice: Rusi ga zbog toga sve manje vole (FOTO) (VIDEO)

O Vladimiru Putinu u emisiji su govorili najbliži saradnici, koji su se svojski trudili da istaknu kako je predsednik vrlo harizmatična ličnost, odlične fizičke spremnosti, koji naročito voli decu i od koga se "plaše čak i divlje zveri".

Emisija "Moskva. Kremlj. Putin" emitovana je bez bilo kakve prethodne najave, a po svemu sudeći, bila je to tek prva epizoda serijala koji će se baviti aktivnostima ruskog predsednika.

I dok su se prijatelji i najbliži saradnici potrudili da Putina prikažu u najboljem svetlu, novinar Dmitri Kolezev iz Jekaterinburga ističe da program podseća na kult ličnosti koje je Komunistička partija pokušavala da stvori oko lidera poput Josifa Staljina, što se sada čini sasvim neprimerenim za modernu Rusiju.

- Za 2018. godinu, to je previše propagande u ovoj emisiji i ne možemo je shvatiti ozbiljno - rekao je Kolezev.

Vladimir Putin predstavljen je kao vrlo harizmatična ličnost, odlične fizičke spremnosti, koji naročito voli decu i od koga se "plaše čak i divlje zveri" - Foto: Tanjug/AP/Alexei Nikolsky/Sputnik

Ako je suditi po komentarima na društvenim mrežama i raznim forumima, veliki broj Rusa ističe da je reč o državnoj propagandi i da ne bi sve to trebalo shvatati ozbiljno.

- Koji je bio cilj programa? Da pokažete kako je Rusija postala poput Severne Koreje? - samo je jedan od komentara.

Jedino objašnjenje za puštanje ovakve emisije u primarnom terminu, može se objasniti padom popularnosti ruskog predsednika.

Od njegovog povratka u Predsedništvo Rusije 2012. godine, Putinova popularnost retko je padala ispod 75 odsto. Ipak, izgleda da je sada situacija alarmantna jer predsednikov rejting pada i sve je bliži procentu od 50 odsto, a velikog udela u tome imala je njegova odluka o podizanju starosne granice za odlazak u penziju, sa 60 na 65 godina za muškarce i sa 55 na 60 za žene.

Putinova najava penzionih reformi naišla je na negodovanje - Foto: Tanjug/AP

Kremlj smatra da će emitovanjem ovakvih emisija, ruski predsednik uspeti da povrati raniji rejting.

Nekadašnji špijun KGB-a, Putin je oduvek privatni život držao pod velom tajne. Zna se da je razveden i da iz braka sa Ljudmilom ima dve kćerke, ali o njima je malo toga poznato javnosti. Takođe, Kremlj nikada nije potvrdio da se on ponovo oženio i da ima novu porodicu.

Iz tog razloga, veliki broj Rusa je zainteresovan da sazna kako im predsednik provodi slobodno vreme, pa Kremlj upravo zbog toga, ovakvu emisiju smatra odličnim marketinškim potezom koji će popularnost predsednika vratiti na nivo koji je imao pre pominjanja penzionih reformi.

VIDEO: Putin ugostio delegaciju FIFA

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikolas

    5. septembar 2018 | 13:15

    PUTIN MOZE DA POPRAVI REJTING U SVETU JEDNOM RECENICOM AKO POSTUPI KAO KENEDI OKO KUBANSKE KRIZE KADA JE SSSR INSTALIRAO NA KUBI ATOMSKO ORUZJE!!! SADA AMERI DOVLACE ATOMSKO ORUZJE NA RUSKE GRANICE I PUTIN TREBA DA IZGOVORI PAR RECI -NAZAD ILI CU PRITISNUTI DUGME!!

  • bobi vranje

    6. septembar 2018 | 09:00

    Nista mu ne pomaze GOTOV JE!!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA