Novi skandali tresu Belu kuću: Tramp tvrdi da nije tražio atentat na Asada, dok čovek iz njegove administracije upozorava na "amoralnost" predsednika

Predsednik negira tvrdnje iz knjige

  • 2

Američki predsednik Donald Tramp izjavio je da nije tražio atentat na sirijskog lidera Bašara Al Asada, osporavajući navode iz knjige novinara Boba Vudvorda "Strah: Tramp u Beloj kući". Pored ovoga, veliku buru izazvao je i nepotpisani članak u Njujork Tajmsu, u kojem je "visoki zvaničnik američke administracije" upozorio na Trampovu amoralnost.

Tramp je novinarima rekao da se o mogućem atentatu na Asada "nikada nije ni razgovaralo".

- O tome se nikada nije ni razmišljalo, niti će se razmišljati - rekao je Tramp, uz ocenu da je Vudvordova knjiga "fikcija".

Donald Tramp opasno je neupućen u svetska pitanja: Nova knjiga Boba Vudvorda opisuje haos u Beloj kući (FOTO)

Američki novinar napisao je u knjizi da je Tramp prošle godine želeo da Asad bude ubijen, ali da je ministar odbrane Dzejms Matis ignorisao njegov zahtev.

Knjiga koja je napravila haos u SAD Foto: Tanjug/AP

Tramp je takođe rekao i da će SAD biti veoma ljute ukoliko dođe do masakra u sirijskoj provinciji Idlib, poslednjem velikom uporištu pobunjenika.

- U Idlibu se ne može desiti pokolj. Ukoliko do toga dođe, svet će se veoma, veoma naljutiti. I Sjedinjene države će biti veoma, veoma ljute - poručio je Tramp.

Knjiga legendarnog novinara Boba Vudvorda, koji je sedamdesetih godina otkrio ulogu Ričarda Niksona u skandalu Votergejt, izlazi 11. septembra, a izvode je juče objavio Vašington post.

ZVANIČNIK TRAMPOVE ADMINISTRACIJE UPOZORIO NA AMORALNO VOĐSTVO PREDSEDNIKA

Visoki zvaničnik američke administracije upozorio je na "amoralnost" i "plahovito" rukovođenje predsednika Donalda Trampa u nepotpisanom članku koji je objavio Njujork Tajms.

Tramp je odmah reagovao, nazvavši "pravom sramotom" takav "kukavički tekst", prenosi AP.

Pisac teksta, koji za sebe tvrdi da je deo "otpora" Trampu, ali ne sa levice, navodi da su se "mnogi koje je Tramp imenovao zarekli da će učiniti ono što mogu kako bi se očuvale naše demokratske institucije, istovremeno ometajući Trampove pogrešne i zalutale impulse sve dok on ne bude van vlasti".

Tramp je ovakav tekst nazvao "kukavičkim" Foto: Tanjug/AP

List je opisao autora nepotpisane kolumne kao "visokog zvaničnika u Trampovoj administraciji".

On je takođe napisao i da su saradnici Trampa svesni predsednikovih mana i da "pokušavaju da učine ono što je ispravno čak i kada Donald Tramp to neće".

Za sada nije poznato da li će Bela kuća preduzeti korake da pokuša da otkrije ko je autor teksta u Njujork Tajmsu.

VIDEO: Britanska javnost ne podnosi Donalda Trampa

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ečeverija,brat od strica MOMOV!

    6. septembar 2018 | 10:46

    Ne daj se Donalde!

  • Jeretik

    6. septembar 2018 | 12:12

    A predhodnici su svi moralne gromade .Pa svi predhodni su "izveli "po neki "atentat", i sto bi sada on bio gori od njih , ako je zaista i trazio ?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA