≫ 

Trampovi zvaničnici jednoglasni po pitanju kolumne u "Njujork tajmsu": Nismo autori tog teksta

Predsednikov advokat Rudi Ðulijani sugerisao je da "će biti prikladno" za Trampa da zatraži formalnu istragu

  • 0

Zvaničnici administracije američkog predsednika Donalda Trampa, jedan za drugim, poručuju da nisu autori kolumne u "Njujork tajmsu".

Elektronskom poštom, Tvitovima i kamerom, oni su optužili pisca članka za kukavičluk, nelojalnost i postupanje protiv američkih interesa u teškim uslovima.

Američki državni sekretar Majk Pompeo je tokom posete Indiji ocenio da je clanak "tužan", a da "napore medija da u tom pogledu podriju administraciju smatra veoma uznemirujućim".

Bivši Trampov savetnik upozorava da se Amerika kreće prema revoluciji, a onda je ponovo spomenuo predsednika SAD

Potpredsednik SAD Majk Pens je, takođe, demantovao da je autor clanka, a zamenik Pensovog šefa kabineta napisao je na Tviter nalogu da je kabinet potpredsednika "iznad takvih amaterskih poteza".

Potpredsednik SAD Majk Pens Foto: Tanjug/AP

Direktor američkih obaveštajnih službi Den Kouts objavio je saopštenje u kojem je naveo da su "spekulacije da su on ili njegov zamenik napisali autorski clanak pogrešne".

Sekretari za odbranu, finansije i energiju Džim Matis, Stiven Mnucin i Rik Peri, sekretarka za unutrašnju bezbednost Kirsten Nilsen i ambasadorka u UN Niki Hejli, takođe, su demantovali da su autori članka u "Njujork tajmsu".

U intervjuu Foks njuzu Tramp je rekao da je nefer što je autor kolumne anoniman pa nema načina da se diskredituje.

Predsednikov advokat Rudi Ðulijani sugerisao je da "će biti prikladno" za Trampa da zatraži formalnu istragu.

Predsednikov advokat Rudi Ðulijani Foto: Tanjug/AP

Prva dama Melanija Tramp izdala je saopštenje podrške svog supruga u kome je navela da se ovakvim kukavičkim delovanjem zemlja ne štiti već sabotira.

Tramp je odmah reagovao, nazvavši "pravom sramotom" takav "kukavički tekst", preneo je AP. On je tokom jednog dogadaja u Beloj kući započeo dugu kritiku novina.

- Oni ne vole Donalda Trampa i ja ne volim njih zato što su vrlo nemoralni ljudi - rekao je predsednik novinarima.

On je kritikovao pisca kolumne u novinama kao nekoga "ko je verovatno neuspeo i ko je verovatno ovde iz sasvim pogrešnih razloga".

Američki državni sekretar Majk Pompeo Foto: Tanjug/AP

Tramp je na svom Tviter nalogu sinoć napisao: "Ja isušujem močvaru i močvara pokušava da uzvrati. Ne brinite, mi ćemo pobediti!"

Pisac teksta, koji za sebe tvrdi da je deo "otpora" Trampu, ali ne sa levice, navodi da su se "mnogi koje je Tramp imenovao zarekli da će učiniti ono što mogu kako bi se očuvale naše demokratske institucije, istovremeno ometajući Trampove pogrešne i zalutale impulse sve dok on ne bude van vlasti".

List je opisao autora nepotpisane kolumne kao "visokog zvaničnika u Trampovoj administraciji".

On je takođe napisao i da su saradnici Trampa svesni predsednikovih mana i da "pokušavaju da učine ono što je ispravno čak i kada Donald Tramp to neće".

VIDEO: Tramp: Ja sam stabilan genije

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA