Trampovi ljudi i pobunjenici planirali da svrgnu Madura: Tajni razgovori vođeni prošle godine

Na kraju su ipak odustali

  • 0

Službenici Trampove administracije susreli su se tajno s pobunjenim oficirima vojske Venecuele zbog razgovora o svrgavanju predsednika Nikolasa Madura, ali su na kraju odlučili da odustanu od toga, piše u Njujork tajms.

Američki predsednik Donald Tramp već nekoliko meseci oštro osuđuje autoritarni režim Madura, sve izolovanijeg na kontinentu i suočenog s teškom privrednom krizom koja je dovela do masovnog egzodusa stanovnika Venecuele prema susednim zemljama.

Nekada najbogatija zemlja Južne Amerike danas grca u siromaštvu: Inflacija raste, dolazi do egzodusa stanovništva, a evo zbog čega je pala na samo dno (FOTO) (VIDEO)

Venecuela se bori sa teškom ekonomskom krizom Foto: Tanjug/AP

Njujork tajms, koji se oslanja na neimenovane američke zvaničnike i bivšeg vojnog zvaničnika Venecuele koji je učestvovao u raspravama, tvrdi da je do tih razgovora došlo tokom protekle godine, ne navodeći više detalja.

- Osuđujemo pred svetom planove o intervenciji i podršku vojnim zaverama vlade SAD-a protiv Venecuele. U samim američkim medijima novi dokazi su otkriveni - reagovaoj je na Tviteru ministar spoljnih poslova Venecuele Jorge Areaza.

Komentarišući informaciju Tajmsa, Garet Markis, portparol Američkog veća za nacionalnu sigurnost, kazao je da "političko rešenje oko mirnog i urednog povratka demokratiji u Venecueli ostaje za SAD nepromenjeno".

(Telegraf.rs/Hina)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA