Ruši se most u Đenovi koji je odneo 43 života: Novi će koštati skoro 200 miliona evra

Samo rušenje će koštati između 10 i 12 miliona evra

  • 1

Za obnovu mosta u Ðenovi, koji se srušio prošlog meseca, kada su poginule 43 osobe, biće izdvojeno između 150 i 200 miliona evra, izjavio je danas guverner regije Ligurija Ðovani Toti.

Najstravičnije scene đenovske apokalipse: Ponor iz košmara se otvorio pred ljudima, sekunde su odlučile ko će preživeti (FOTO) (VIDEO)

Toti je na biznis forumu u Italiji rekao da će radove na obnovi mosta sprovesti državna kompanija "Finkantieri" u saradnji sa "Autostrade per la Italija". 

- Obnova će koštati između 150 i 200 miliona evra, dok će između 10 i 12 miliona biti potrebno za rušenje starog, a još novca bi trebalo da bude odobreno za porodice i trgovce, na koje je uticala katastrofa - rekao je Toti, koji je imenovan za koordinatora za ublažavanje posledica urušavanja mosta.

Neimenovani sudski izvor nedavno je rekao da su italijski tužioci pokrenuli istragu protiv izvršnih direktora Autostrade, kompanije koja je upravljala mostom koji se srušio.

Foto: Tanjug/AP

Kako prenosi Rojters, taj izvor je naveo da su izvršni menadžeri Autostrade, dela infrastrukturne grupe Atlantija, nalaze se na listi 20 osumnjičenih protiv kojih se vodi istraga za navodno ubistvo.

Tužioci u Ðenovi istražuju uzrok urušavanja mosta Morandi, koji je deo autoputa A 10 koji povezuje taj primorski grad s francuskom granicom.

Kao uzroci pada navedeni su nedostaci konstrukcije i loše održavanje mosta, zbog čega je vlada rešila da oduzme koncesiju italijanskoj firmi Autostrada.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA