Nemojte da se kladite da ćete preživeti "monstruma": Uragan Florens je oluja koja pogađa jednom u životu

Očekuje se da uragan kategorije 4 stigne do Amerike u četvrtak uveče ili u petak rano ujutru

  • 0

Pre nego što uragan Florens stigne do istočne obale, zvaničnici upozoravaju ljude koji će se naći na udaru uragana o opasnostima koje ih očekuju, a koriste izraze koji ne ostavljaju mesta sumnji, navodi people.com.

Prvi udar na kopno očekuje se u četvrtak: Ovi gradovi na istočnoj obali SAD su najugroženiji. Oni će najviše osetiti besnilo uragana Florens (FOTO)

- Ovo će verovatno biti oluja koja se događa jednom u životu za delove Karoline, a to govori mnogo imajući u vidu razoran uticaj koji smo videli kod uragana Dijana, Hugo, Fren, Boni, Flojd i Metju - navodi portparol Vilmingtona, Nacionalnog vremenskog servisa iz Severne Karoline, u prognozi ove organizacije.

NASA snimila uragan, Foto: Tanjug/AP/NASA

- Ne mogu dovoljno da naglasim sav potencijal za neverovatno uništenje koje će doneti vetar, podizanje nivoa mora i poplave na kopnu.

Očekuje se da uragan kategorije 4 stigne do Amerike kasno u četvrtak ili rano u petak, izveštava USA Today. Do utorka uveče, uraganski vetar je dostigao brzinu od 225 kilometara na sat.

Delove Severne i Južne Karoline i Virdžinije napustiće više od milion ljudi. Na nadolazeću opasnost upozoreno je 5,4 miliona ljudi.

 

- Ovo je oluja... kakvu do sada videli niste - rekao je guverner Severne Karoline, Roj Kuper. - Čak i ako ste ranije preživeli oluje, ova se razlikuje. Nemojte da se kladite da ćete preživeti monstruma.

Kada stigne, oluja bi mogla da se zadrži nekoliko dana. Tenesi, Kentaki i Džordžija bi takođe mogle da osete razoran utican oluje.

VIDEO: Ratni brod u oluji! Talasi ga bacali kao igračku!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA