≫ 

Putin posetio vojne vežbe "Vostok 2018" i poslao jaku poruku: Naša je dužnost prema otadžbini da jačamo oružane snage (FOTO) (VIDEO)

Ove vojne vežbe su najveće posle Hladnog rata

  • 2

Rusija će nastaviti da jača svoju vojsku, kako bi mogla da brani svoj suverenitet i podržava svoje saveznike, izjavio je danas predsednik Rusije Vladimir Putin na vojnom poligonu Cugol, gde se održavaju vojne vežbe "Vastok 2018".

Počela Putinova demonstracija sile: Oko 300.000 vojnika i na hiljade aviona i oklopnih vozila učestvuje u najvećoj vojnoj vežbi (VIDEO) (FOTO)

- Naša je dužnost prema državi i otadžbini da budemo spremi da branimo njen suverenitet, bezbednost i državne interese, a ako bude potrebe, i da podržimo saveznike. Stoga, nastavićemo da jačamo naše oružane snage, opremamo ih najnovijim oružjem i tehnologijama i nastavimo sa međunarodnom saradnjom - rekao je Putin, prenosi TAS S.

Putin na vojnim vežbama Foto: Tanjug/AP

Na vojnoj vežbi "Vastok 2018" u istočnom Sibiru i ruskom Dalekom istoku učestvuje oko 300.000 vojnika, više od 1.000 aviona, helikoptera i bespilotnih letelica, 36.000 tenkova, oklopnih i drugih vozila, kao i 80 brodova, navodi TAS S.

Kina je, osim 3.200 vojnika, poslala i 900 oklopnih vozila i 30 aviona koji će se pridružiti vežbama u Sibiru i na ruskom Dalekom istoku.

Agencija dodaje da su ovo najveće vojne vežbe u modernoj istoriji Rusije, a da održavaju se od 11. do 17. septembra.

Ovo su najveće vojne vežbe Rusije posle Hladnog rata Foto: Tanjug/AP

RUSIJA I KINA PLANIRAJU REDOVNE VOJNE VEŽBE

Rusija i Kina nameravaju da redovno sprovode zajedničke vojne vežbe slične aktuelnoj "Vastok 2018“, izjavio je ruski ministar odbrane Sergej Šojgu.

Vojne trupe Foto: Tanjug/AP

Šojgu je juče s kineskim kolegom posetio poligon u istočnom Sibiru, na kojem se, između ostalog, održavaju najveće vojne vežbe ruske vojske još od perioda Hladnog rata, a u kojima učestvuju i kineske vojne trupe.

Zajednički manevri ruske i kineske vojske pokazuju sve čvršće vojne odnose dve zemlje, usred tenzija sa SAD, navodi AP.

- Dogovorili smo se da sprovodimo ovakve vežbe redovno - rekao je Šojgu.

Putin je uputio vojnicima jaku poruku Foto: Tanjug/AP

Manevri se sprovode na pet vojnih poligona, u četiri vazduhoplovne baze i u Japanskom moru, Beringovom moreuzu i Ohotskom moru.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikolas

    13. septembar 2018 | 12:23

    KINA -RUSIJA GARANT MIRA U SVETU!!! DOGODINE KOD NAS !!!

  • Mladic

    13. septembar 2018 | 14:27

    Ameri sa svojim poltronima nemogu nakupiti 300 hiljada ljudi i ovoliku tehniku ni za tri godine

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA