Posle odrona stene na plaži na Zakintosu, turistima zabranjen prilaz: Grci i ranije upozoravali na katastrofu (FOTO) (VIDEO)

Lokalni mediji su preneli izjave očevidaca da je velika stena pala u more i stvorila veliki talas koji je potopio male brodove

  • 1

Obalska straža na Zakintosu saopštila je danas da će popularna plaža Navagio na tom ostrvu biti zvanično zatvorena za javnost do daljenjeg.

Oni su naveli i da je svim vrstama plovnih objekata zabranjeno da prilaze ili se usidre u uvali, prenela je ANA.

U ovom momentu se čulo pucketanje i stena se srušila na plažu na Zakintosu: Užasnuti ljudi vrište i beže od smrti (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)

Popularna plaža Navagio na Zakintosu Foto: Tanjug/AP

Odluka je doneta nakon što je juče sedam osoba povređeno u odronu stene na toj plaži.

Među povređenima je 34-godišnja Čehinja koja ima frakturu pršljena i njen suprug i dvoje dece, koji su hospitalizovani sa lakšim povredama.

Ostalo troje povređenih je zbrinuto i pušteno iz bolnice, preneo je AP.

Lokalni mediji su preneli izjave očevidaca da je velika stena pala u more i stvorila veliki talas koji je potopio male brodove.

Niko nije očekivao da se dogodi ovakva strahota Foto: Tanjug/AP

Prema rečima vlasnika privatnih brodova u vreme odrona nalazila su se tri broda sa putnicima u tom području.

- Čuli smo zvuk i manji deo stene je pao u more, onda je pao drugi deo i na kraju treći veliki deo koji je izazvao talase i prevrnuo brodove -rekao je neimenovani svedok agenciji ANA.

Administratori stranice "Live from Greece" su objavili informaciju da su grčke vlasti upozoravale da bi ovakva situacija mogla da se dogodi.

Osim ove plaže na Zakintosu, navodno su ugrožene još tri plaže u Grčkoj koje su omiljene našim turistima. Njihovo obaveštenje vam prenostimo  u celosti.

"Povodom odrona na plaži Navagio na Zakintosu, predsednik Organizacije za planiranje i zaštitu od zemljotresa Eftimios Lekas naveo je da su već slali upozorenja za mogućnost da se ovako nešto desi. Izjavio je i da je još sedam plaža na jonskoj obali rizično, a među njima su i tri omiljene među našim turistima: Mirtos na Kefaloniji, Porto Katsiki i Egremni na Lefkadi.

Rizik od klizišta i odrona je veći u proleće i na jesen zbog padavina, a jedna od mera koje će biti preduzete da se spreče povrede turista, jeste da se ograde delovi plaže ispod litica koje su procenjene kao rizične.

Svakako je savet da se na ovim plažama nikada ne smeštate uz same stene, što često svi radimo jer jedino tu ima hlada".

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dex

    14. septembar 2018 | 20:27

    Otići na zakintos a ne ići na navagio.... Čist greh

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA