≫ 

Na gradilištima u SAD tokom 2016. godine poginuo je 991 radnik: Evo šta su najčešći uzroci smrti

Situacija u ostatku sveta nije ništa bolja

  • 2

Rad na građevini je veoma opasan posao, koji širom sveta odnosi veći broj žrtava, a tako je i u SAD 2016. godine na radu poginulo 991 građevinski radnik.

Ukupno je, prema podacima Kancelarije za statistiku o radu SAD, 2016.godine 5.190 radnika izgubilo život na radnom mestu.

Jeziva nesreća na gradilištu Beograda na vodi: Dva radnika poginula nakon pada sa 22. sprata (VIDEO)

Od tog broja čak 21,1 odsto, ili 991 bili su građevinski radnici, što znači da je jedan od pet smrtnih slučaja na radnom mestu u SAD bio građevinski radnik.

Najčešći uzroci smrti na građevini su bili pad sa skele, udarac nanet nekim predmetom, strujni udar, kao i ugnječenje od strane građevinske opreme ili materijala.

Ova četiri uzroka su bila odgovorna za čak 63,7 odsto smrtnih slučaja na građevini 2016.godine u SAD.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • N N

    14. septembar 2018 | 20:48

    Kakve to veze uma sa nama ? Znaci da treba i kod nas da ginu ? Srbija mora poceti rigorozno da sankcionise poslodavce kojima radnik pogine na radnom mestu, kao prvo da odrobija par desetina godina a da porodici isplati milionsku odstetu za gubitka clana pprodice pa da vidite kako ce broj smrtnosti na radu biti skoro iskorenjen.

  • Maja

    16. septembar 2018 | 12:34

    Imajte u vidu da SAD ima oko 327 miliona stanovnika i vise od 8 miliona kvadratnih kilometara teritorije, a da i ne pricamo o tome koliko se tamo vise gradi nego kod nas.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA