Albanska mafija preuzela podzemlje u Britaniji: Trguju drogom i ljudima, a ovo je njihov "kralj kokaina" (FOTO)

Nacionalna agencija za kriminal tvrdi da su albanske kriminalne grupe "uspostavile značajan uticaj na organizovani kriminal u Velikoj Britaniji i da imaju veliku kontrolu nad trgovinom droge"

  • 3

Albanski kriminalci preuzeli su kontrolu nad trgovinom narkotika širom Engleske, tvrde britanski mediji.

Policija Velike Britanije je tokom prošle godine uhapsila 140 državljana Albanije, od kojih je 51 osoba optužena za trgovinu drogom, piše Dejli mejl.

Nacionalna agencija za kriminal tvrdi da su albanske kriminalne grupe "uspostavile značajan uticaj na organizovani kriminal u Velikoj Britaniji i da imaju veliku kontrolu nad trgovinom droge."

10 najopasnijih albanskih bosova: Svi prljavi poslovi mafije su u njihovim rukama, neki spektakularno beže, drugi i dalje slobodno šetaju

U jugoistočnoj Engleskoj kao najveći "kralj kokaina" spominje se Klodjan Copja (31), koji je osuđen na 17 godina zatvora zbog trgovine narkoticima.

Klodjan Copja, najveći "kralj kokaina" u Velikoj Britaniji Foto: Privatna arhiva

Copja i njegove kolege Albanci iz Elbasana, koji važe za veoma nasilne, uneli su kokain u vrednosti od 150 miliona funti u Veliku Britaniju.

Policija je pratila jednog njegovog kurira koji je svake nedelje išao u Kent, gde je kamion sa kokainom stizao sa kontinenta. Kurir je nakon toga drogu nosio organizovanim kriminalnim grupama u Londonu, Birmingemu, Leicesteru i Notingemu.

Među kriminalcima iz Albanije su i Bekim Domi i Škelkim Dardha, u čijem mercedesu je policija pronašla kokain u vrednosti od 120.000 funti. Oni su zatvoreni 2016.

Bekim Domi i Škelkim Dardha uhapšeni su 2016. godine Foto: West Midlands Police

Kriminalci iz Albanije, pored trgovine drogom, uključeni su i u trgovinu ljudima.

Prema podacima Nacionalne agencije za kriminal, od 33.598 gangstera koji su članovi 4.629 poznatih kriminalnih organizacija, Albanci su prestigli Rumune, koji su bili treća najzastupljenija nacija u zatvorima, iza Britanaca i Pakistanaca.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Љиљана

    17. septembar 2018 | 11:25

    Па њихови западни пријатељи су им 'дали' државу, али није него. Британци, пропала империја, умислила да може да искоришћава, ради свог интереса, све и свакога. Велики непријатељи Срба, не знам зашто нас толико мрзе? Кинки нација.

  • Ja...RS

    17. septembar 2018 | 11:21

    Mozete li napisati da li je neko uhapsen ili ih jos posmatraju kako "rade" 😂😂😂

  • CG

    17. septembar 2018 | 12:39

    Sve znaju, ko, kako, sta, gdje...i onda nemaju dokaza...-))))))

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA