≫ 

Majkl Džordan odrastao je igrajući basket u školi koju je urgan Florens opustošio: Košarkaška legenda donirala 2.000.000 dolara ugroženima

Čim bude bilo prohodno i sam će obići kraj u kom je napraio prve košarkaške korake

  • 0

Nekadašnja NBA zvezda Majkl Džordan donirao je dva miliona dolara za pomoć ugroženima u Severnoj Karolini nakon udara uragana Florens.

Džordan je odrastao igrajući basket u srednjoj školi u Vilmingtonu, gradu koji je uragan Florens opustošio.

Amerika je opustošena, reči ljudi koji su ostali zarobljeni u svojim kućama kidaju dušu: Čuješ zapomaganje i krike, a ne možeš ništa

Bivši košarkaš i vlasnik košarkaškog kluba Šarlot Hornets (Charlotte Hornets) rešio je da što pre pomogne kada je video pustoš koju je iza sebe ostavio uragan, navodi AP.

Donirao je po milion dolara Crvenom krstu i fondaciji koja će pomoći građanima Severne Karoline, u čijem priobalnom delu još žive njegovi rođaci i nekoliko drugova.

U intervjuu za AP Džordan je rekao da je zabrinuto pratio vesti prošle nedelje kada se uragan obrušio na taj deo SAD i usmrtio 34 osobe, uništio kuće, električna postrojenja, izazvao ogromne poplave.

Ovo su žrtve uragana Florens: Majka i beba preminuli u kući nakon pada drveta na krov, mladić izdahnuo u prevrnutim kolima (FOTO)

Džordan kaže da je osetio da mora da pomogne na neki način onima koji su pomagali njemu.

- Dobar je osećaj kada imate način da pomognete. Ja sam jedan od srećnika koji su napravili neverovatnu karijeru. Sada se osećam još bolje jer mogu da pomognem ljudima i kraju koji poznajem mnogo dobro - rekao je Džordan, koji je inače igrao košarku na koledzu u Severnoj Karolini.

Uragan Florens odneo je ljudske živote i uništavao objekte pred sobom Foto: Tanjug/AP

Planira i da, čim bude bezbedno i prohodno, poseti kraj u kojem je odrastao.

Pored novčane donacije, više od stotinu članova ogranizacije Hornets podeliće pakete hrane građanima koji su direktno pogođeni uraganom.

Majkl Džordan obići će stari kraj čim se ukaže prilika Foto: AP/Tanjug

Dizajnirane su i posebne majice koje će se prodavati za 25 dolara, a prihod će otići za pomoć najugroženijem stanovništvu.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA