"Kim je spokojan, i ja sam": Tramp pozdravio samit dveju Koreja i najavljeno uklanjanje raketa

Tramp je rekao da su sporazumi postignuti između dvojice korejskih lidera tokom susreta u kojima je Severna Koreja rekla da će trajno ukinuti svoje ključne raketne objekte uz prisusutvo svedoka, "veoma dobra vest"

  • 2

Predsednik SAD Donald Tramp podržao je samit severnokroejskog lidera Kim Džong Una i južnokorejskog predsednika Mun Džae-Ina, te naveo da je došlo do ogromnog napretka sa Severnom Korejom na nekoliko frontova, uključujući denukearizaciju Pjongjanga.

Obraćajući se novinarima u Beloj kući, Tramp je rekao da su sporazumi postignuti između dvojice korejskih lidera tokom susreta u kojima je Severna Koreja rekla da će trajno ukinuti svoje ključne raketne objekte uz prisusutvo svedoka, "veoma dobra vest", preneo je Rojters.

Zbog ove dve žene Kim Džong Un je postao umiljato mače: Još jedna propaganda ili je lider Severne Koreje zaista porodičan čovek (FOTO)

- On je spokojan i ja sam spokojan, videćemo šta će se dogoditi - rekao je Tramp misleći na Kima.

Lideri Južne i Severne Koreje Mun Džae-In i Kim Džong Un postigli su drugog dana razgovora u Pjongjangu niz sporazuma uključujući obećanje Kima da će trajno zatvoriti glavni nuklearni kompleks Severa ako SAD preduzmu odgovarajuće mere, kao i da će prihvatiti međunarodne inspektore koji će nadzirati zatvaranje ključne lokacije za raketna testiranja.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA