≫ 

Velika tragedija: Mladen i Aleksandar iz Kraljeva poginuli u Americi u sudaru 2 kamiona. Očevici kažu da nikad veću eksploziju nisu videli (FOTO)

Do udesa je došlo kada je vozač kamiona izgubio kontrolu, probio bankinu i prešao u drugu traku i direktno se sudario sa drugim kamionom

  • 2

Mladen P. (32) i Aleksandar S. (31), obojica iz Kraljeva, poginuli su u saobraćajnoj nesreći kod Blumingtona, u američkoj državi Ilinois.

Mladi Srbin otišao u Teksas da radi i živi američki san... tamo je i poginuo: Porodica skuplja novac da njegovo telo vrati kući

Naime, u sudaru dva kamiona poginule su tri osobe, u sredu ujutru oko 6 časova u blizini Hadsona.

Foto: Printscreen/ David Proeber

Do udesa je došlo kada je vozač kamiona izgubio kontrolu, probio bankinu i prešao u drugu traku i direktno se sudario sa drugim kamionom.

Jedan od očevidaca je Rajan Lanam, koji je vozio svoju devojku Nikol na posao.

Foto: Printscreen/ David Proeber

- Odjednom se začula stravična eksplozija, najveća koju sam ikada video u životu! Ne mogu da verujem da nijedan od kamiona nije cisterna, jer je baš snažno odjeknulo - kaže Lanam za lokalne medije.

On je zaustavio auto i prišao da pomogne, ali je vatra već zahvatila kamione.

- Sve se desilo jako brzo, bilo je veoma vruće. Bio sam na pet metara od mesta nesreće i vrućina je bila neizdrživa. Strašno mi je i da pomislim da su se u deliću sekunde ugasila tri života - dodao je očevidac ove nesreće.

- Kao kod svake nesreće u kojoj ima ljudskih žrtava, naše misli su sa njihovim porodicama. Želeli bismo da je ishod drugačiji, ali zahvaljujemo se ekipi vatrogasaca koja je odmah reagovala - izjavio je Šon Hil, pomoćnik šefa vatrogasne službe Hadson.

Sudeći po fotografijama sa lica mesta, najmanje jedan od kamiona se zapalio.

Saobraćaj je preusmeren kako bi ekipe mogle da raščiste ostatke kamiona sa auto-puta.

Podsetimo, nedavno je još jedan Srbin stradao na sličan način, kada je Beograđanin Nemanja Spasić (29) poginuo 23. maja 2018. godine u tragičnoj saobraćajnoj nesreći dok je vozio kamion kroz Teksas.

Do stravične nesreće je došlo kada je old tajmer krenuo suprotnom trakom na auto-putu.

Prvi sudar je izbegnut kada je dodž koji mu je išao u susret uspeo da ga zaobiđe. Međutim, vozač old tajmera je nastavio da se kreće i sudario se sa cisternom koja je od siline udarca izletela u suprotnu traku i udarila u kamion koji je vozio Nemanja.

Cisterna je ubrzo eksplodirala, a život su izgubili vozač i Nemanja.

VIDEO Od siline kočenja pukla je sajla vozač jedva ostao živ:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • S.

    20. septembar 2018 | 10:04

    Puno naših ljudi vozi kamione pi čitavoj Americi...nek ih sve Bog čuva....od svih prirodnih i nesrećnih događaja....Imam dete tamo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA