≫ 

Škotska premijerka napala Terezu Mej: Ovakav Bregzit nije prihvatljiv za nas. Mi za to nismo glasali

Mej je kazala da su pregovori u ćorsokaku

  • 6

Premijerka Škotske Nikola Sterdžon ocenila je izjavu britanske premijerke Tereze Mej u kojoj je pozvala Evropsku uniju da prekine zastoj koji je nastao zbog Bregzita, kao "užasnu".

Sterdžonova je na Tviteru poručila da će "ako je taktika (Mej) da okrivi EU za to što dogovora nema, naneti veliku štetu svima kojima treba da služi".

"Operacija Mej": Terezu želi da smeni 50 poslanika, održan tajni sastanak

Mejova je istakla da je najbolji ishod pregovora za Veliku Britaniju da ona napusti EU s postignutim dogovorom, međutim, naglasila je da je napuštanje bloka bez dogovora bolje nego napuštanje uz loš dogovor.

- Jedino približno izvodljivo rešenje za Bregzit jeste ostanak na jedinstvenom tržištu i u carinskoj uniji. Ako (premijerka Mej) nije spremna na to, onda Bregzit ne treba da se dogodi. ''Bez dogovora'' i ''bez detalja'', Bregzit prosto nije prihvatljiv, posebno za Škotsku, pošto mi nismo glasali za ovo - poručila je Nikola Sterdžon, prenosi Rojters.

 

Britanska premijerka je danas, pošto je EU odbacila njen predlog na samitu u Salcburgu, izjavila da bi EU trebalo da smisli alternativu za njene predloge o Bregzitu i upozorila da nikad neće prihvatiti raspad Ujedinjenog Kraljevstva.

- Neću poništiti rezultate referenduma niti ću podeliti svoju zemlju. Potrebna nam je ozbiljna posvećenost u rešavanju dva glavna problema u pregovorima i spremni smo - kazala je Tereza Mej, prenosi Rojters.

Ona je kazala da su pregovori u ćorsokaku i dodala da je "neprihvatljivo" da EU odbaci njen predlog bez ponude alternative.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Alexa

    21. septembar 2018 | 22:31

    Ha...Hoće li se ponoviti Meri i Elizabeta storija...?

  • kum ruzvelt

    22. septembar 2018 | 09:22

    Samo se raspadnite već jednom. Za vjeki vjekov. Čega se plašite? Ništa ne brinite, pa to je tako demokratski. Na tome ste radili sve vreme vašeg postojanja, prema ostalim zemljama koje su vam smetale, u tom vašem prekrajanju sveta. Videće te biće vam mnogo lakše i lepše...pred vama će se pojaviti neslućeni vidici demokratije, slobode. Niste ni svesni kakva vas budućnost čeka. Verujte bar nama Srbima. Nema smisla sad da se nećkate. Samo hrabro, raspad vaše države je jedino rešenje za vas, a bogami i za mnoge druge. Samo hrabro. Imate našu punu podršku. Vaši Srbi.

  • Deda

    22. septembar 2018 | 00:57

    Igrala mecka kod nas. Sad dosla kod vas. Hahaha, hibihi. Jesi ti g-djo Mej sigurna da se nece raspasti cenjeno i neprikosnoveno ujedinjeno kraljevstvo britanije. Trt gospodjo Mej. To jest turskaradiotelevizija. Ahaha, ahaha. Sve se vraca i sve se placa.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA