≫ 

Trampu su se bukvalno smejali u lice svi svetski lideri, a evo i zašto: Sada je on taj predsednik, za koga je izjavio da Americi ne treba (VIDEO)

Tramp se hvalisao, što je naišlo na neočekivanu reakciju

  • 4

Američki predsednik Donald Tramp održao je u utorak govor na zasedanju Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, u kojem je hvalio uspehe svoje administracije. Odmah posle ovih reči, salom se prolomio smeh prisutnih šefova država i delegata.

Tramp je prvo kasnio na svoj godišnji govor u UN, zbog čega su organizatori morali da izmene redosled govornika. Nakon govora predsednika Brazila Mišela Temera, trebalo je da nastupi Tramp, ali pošto on nije stigao na vreme, usledila je neprijatna pauza u skupštini. Zvaničnici UN su morali da pripreme govornicu za trećeg govornika, predsednika Ekvadora Lenjina Morena Garsesa, koji je u invalidskim kolicima.

Dok je Garesa govorio, Trampova kolona automobila stigla je u sedište UN u Njujorku.

Makron i Tramp se sreli u Njujorku: Nema više prisnosti među njima, a Tramp je Makronu poručio jednu važnu stvar

Kada je najzad stao za govornicom, prvo je rekao kako je "za manje od dve godine njegova administracija ostvarila više od gotovo bilo koje administracije u istoriji zemlje".

Kao da je prvi put čitao svoj govor sa papira, istakao je kako je to "tako istinito", što je dovelo do smeha međunarodnih lidera.

Na smeh prisutnih, koji je usledio nakon njegovih hvalisavih reči, i Tramp se nasmejao i priznao kako to nije očekivao.

Nisam očekivao ovakvu reakciju, ali - u redu je - dodao je on i nastavio sa izlaganjem "izvanrednog napretka", koji nije viđen u SAD.

Smeh lidera nije ga omeo, pa je Tramp opisao SAD kao "jaču, sigurniju i bogatiju zemlju nego kada je on stupio na dužnost".

 

Pre godinu dana na Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija, predsednik SAD je šokirao Severnu Koreju snažnim sankcijama, a sada je rekao kako "projektili i rakete više ne lete u svakom pravcu".

- Želeo bi da zahvalim predsedniku Kimu na trenutnoj situaciji i koracima koje su preduzeli. Ostaje još puno posla - istakao je Tramp.

Tramp je nakon toga oslovio Iran kao "državnog sponzora terora" i okrivio Kinu zbog navodne manipulacije valute i krađe intelektualne svojine.

Tramp nije očekivao ovakvu reakciju u skupštini Foto: Tanjug/AP

- Ti dani su završeni, više nećemo da toleriše to nasilje. Nećemo dozvoliti da naši radnici budu žrtve, da naše kompanije budu prevarene i da se naše bogatstvo pljačka i prenosi, Amerika se nikada neće izviniti zato što štiti svoje građane - istakao je Tramp.

Dok je Tramp govorio, u publici su sedela sva njegova odrasla deca, osim Donalda Trampa juniora, kao i njegova supruga Melanija Tramp.

Skoro sva Trampova deca na okupu Foto: Tanjug/AP

Predsednik je iskoristio priliku da prozove Nemačku, konkretno zbog ugovora o nafti i gasu koji je sklopila sa Rusijom i pohvalio je Poljsku što daje prednost energetskoj nezavisnosti.

- Nemačka će postati potpuno zavisna od ruske energije ako odmah ne promeni kurs - rekao je on.

Tramp nije zaobišao ni ruskog predsednika Vladimira Putina.

Supruga Melanija ozbiljno sluša govor Trampa Foto: Tanjug/AP

- Ovde na zapadnoj hemisferi posvećeni smo održavanju nezavisnosti od ekspanzije stranih sila - dodao je on.

Međutim, njegov govor nije prošao neopaženo na društvenim mrežama. Korisnici Tvitera su primetili da su se strani lideri smejali tokom govora Donalda Trampa, istakavši da je uspeo da postigne da mu se "svet smeje u lice".

 

- Ranije ste rekli da nam se svet smeje. Sada ste uspeli da ih naterate da vam se smeju u lice. Kakvo dostignuće, gospodine predsedniče - napisao je jedan korisnik na Tviteru.

 

Oni su u komentarima podsetili na Trampov tvit iz 2014, kada njegovi snovi o Beloj kući još uvek nisu bili ostvareni.

 

- Potreban nam je predsednik koji nije predmet podsmeha u celom svetu. Potreban nam je zaista sjajan lider, genije u strategiji i pobedi. Poštovanje! - napisao je Tramp pre četiri godine.

Izgleda da je Tramp uspeo da postane baš onakav predsednik za kog je rekao da nije potreban SAD.

VIDEO: Britanska javnost naziva Trampa "velikom bebom"

(Telegraf.rs/A. M.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • pejapeja

    26. septembar 2018 | 12:43

    Ne znam cemu se smeju.Covek je rekao bas ono kako i jeste.Vec je dosadno ono - ko se zadnji smeje....

  • Da

    26. septembar 2018 | 15:08

    Pa on je svoj san ostvario. Uspeo je u životu. Ti što mu se smeju su samo ljubomorni idioti koji bi hteli biti na njegovom mestu. Tramp je uspešan biznismen i od nekretnina je carstvo napravio. Nije se drugima uvlačio preko politike.

  • Bob

    26. septembar 2018 | 13:15

    Ali njemu se svi smeju ne samo zadnji, u svakom slucaju vec dugo godina nemaju dobrog presednika

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA