≫ 

Poljski biskup izvinio se svima koje su seksualno zlostavljali sveštenici: Trojica su suspendovana, ostali idu na psihološka testiranja

On je, na konferenciji za novinare, rekao da su slučajevi zlostavljanja pokrenuti protiv 12 sveštenika, ali da se od dva odustalo.

  • 0

Poljski katolički biskup Romuald Kaminski izvinio se danas osobama koje su seksualno zlostavljali sveštenici u njegovoj varšavskoj biskupiji i obećao da će preduzeti korake kako bi povratio njihovo poverenje.

Biskup Kaminski, iz distrikta Varšava-Praga, uputio je izvinjenje u trenutku kada poglavari poljske crkve rade na dokumentu koji će biti objavljen kasnije ove godine o zlostavljanju maloletnika i načinima da se to spreči, prenosi AP.

- Želim da se izvinim i učiniću sve kako bih omogućio onima koji se osećaju oštećenim da se bezbedno vrate crkvenoj zajednici i ponovo u nju steknu poverenje - rekao je Kaminski.

Ova zemlja počinje sa kastracijom pedofila, spremili su 2.000 injekcija: Da li i u Srbiji treba uvesti iste mere? (ANKETA)

On je, na konferenciji za novinare, rekao da su slučajevi zlostavljanja pokrenuti protiv 12 sveštenika, ali da se od dva odustalo.

Troje zlostavljanih je mlađe od 15 godina Foto: Shutterstock

Tri među ovim slučajevima tiču se maloletnika mlađih od 15 godina i trenutno ih razmatraju varšavski sudovi.

Biskup Kaminski je rekao i da je sveštenicima umešanim u te slučajeve zabranjeno da rade s maloletnicima i da prolaze kroz psihološka testiranja, a trojica su suspendovana.

VIDEO: Ljube kip umesto sina: Predrag i Jelica četiri i po godine tragaju za ubicom svog jedinca Marka

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA