Sveštenici se okupili na protestu pred referendum u Rumuniji: Brak je moguć samo između muškarca i žene

"Odbranimo brak muškarca i žene i odbranimo rumunsko dete"

  • 11

Pravoslavni sveštenici pridružili su se skupu u Rumuniji na kojem je tražena podrška za zahtev da se ograniči ustavna definicija braka na zajednicu muškarca i žene.

Brazil u nedelju bira predsednika: Žestoka borba između levice i desnice, strahuje se za budućnost zemlje i demokratiju (FOTO)

Nekolicina sveštenika govorila je o značaju "tradicionalne" porodice pred oko 100 vernika, tražeći da građani glasaju na referendumu 6. i 7. oktobra.

Za uspeh referenduma potrebno je da izlaznost bude makar 30 odsto.

Učesnici su prošli kroz grad na jugu Rumunije Draganešti na Oltu s natpisima: "Odbranimo brak muškarca i žene i odbranimo rumunsko dete".

Protest sveštenika u Rumuniji Foto: Tanjug/AP

Tri miliona Rumuna je potpisalo peticiju sa zahtevom da se promeni ustav i da se brak eksplicitno definiše kao zajednica muškarca i žene, umesto zajednice supružnika.

Kritičari navode da bi takva promena ustava bila kršenje ljudskih prava i diskriminacija homoseksualaca.

(Telegraf.rs/Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ja

    5. oktobar 2018 | 15:48

    Pametni ljudi...

  • Wien

    5. oktobar 2018 | 16:10

    Sve sto nije u skladu sa prirodom osudjeno je na samounistenje...zakon prirode na koji ljudi nemaju niti ce ikada imati uticaja a bilo je i bice jos mnogo mnogo pokusaja...pa tako i ovi koji bi da spoje nespojivo...

  • Bane

    5. oktobar 2018 | 15:24

    Ko li je osmislio da se omogući brak istopolnim? Može da se zove kako hoće, ali sigurno nikada neće biti brak, već suživot dvoje "zaljubljenih" istog pola.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA