≫ 

Novi ispad papa Franje: Za njega je abortus isto što i mafijaško ubistvo

Zapitao se da li je pravično oduzeti ljudski život da bi se rešio problem

  • 5

Papa Franja je danas uporedio abortus sa ubistvom u mafijaškom stilu, navodeći da je to isto kao da se unajmi ubica da "oduzme ljudski život da se reši problem".

Ovo je, kako primećuje agencija AP, najsnažniji komentar pape o abortusu koji je izneo tokom redovnog obraćanja posvećenom zapovesti kojom se od vernika traži da ne ubijaju.

Kim Džong Un pozvao papu da poseti Pjongjang: Poziv će mu uručiti južnokorejski predsednik

Papa je naveo da neki ljudi pravdaju abortus kao poštovanje drugih prava, ali se i zapitao kako "čin koji suzbija nevin i bespomoćan život dok buja može da bude terapeutski, učtivo ili prosto ljudski", prenela je agencija AP.

On se, takođe, zapitao da li je pravično "oduzeti ljudski život" da bi se rešio problem.

- Da li je pravično unajmiti ubicu da reši problem. Nije. Ne možemo oduzimati ljudski život, čak i ako je mali - rekao je papa.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Wien

    10. oktobar 2018 | 17:53

    Zasto ispad...???...ubistvo je ubistvo ...nema razlike...abortus je jis brutalniji jer ubijas nekoga ko nema ni najmanju sansu da se brani ili pobjegne...

  • Državljanin RS

    10. oktobar 2018 | 17:34

    Čime Papa Franjo pravda pedofile i homo među svojim sveštanicima ?

  • Stefan

    10. oktobar 2018 | 17:33

    Abortus je ljudsko pravo. Ako imaš dete za koje znaš da će se roditi sa teškim komplikacijama koje mogu da ugroze i život majke, onda je abortus razumno rešenje. Mafijaško ubistvo je bezosećajna odluka i ne može se porediti sa abortusom, mislite da majke žele abortus? Skandalozno je da jedan predstavnik hrišćanstva ovako govori o majkama koje su izvršile abortus i stavlja sve majke u isti koš.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA